Sea to sky highway Vancouver - Lilliooet

Zo heet de weg van Vancouver naar Whistler. De route loopt prachtig langs de zee en dan recht de Rockie mountains in.

TBCCWDisplay.ms

Die weg hebben we vandaag gereden. Het was prachtig om te zien hoe de zee overging in het grillige landschap van de Rockies. Ondanks enkele waarschuwingen vooraf hebben we geen beren op de weg gehad. Alles ging voorspoedig. Onderweg zijn we enkele keren gestopt om van alles te bekijken en hebben we heerlijk koffie gedronken in een piepklein tentje langs de weg. Ze brandde er zelfs hun eigen koffiebonen. De watervallen van Shanon falls, voor Whistler, hebben we bekeken en we hadden gelukkig ook een echte Nederlandse jongen mee 🙂 Timo moest natuurlijk met zijn voeten in het ijskoude smeltwater. Op een picknickbankje hebben we daarna heerlijk het gekochte brood zitten eten. Lekker met kaas, ham en chocopasta. Heel primitief maar oh zo lekker en gezellig.

Whistler hebben we bezocht. Nou is het hier de gehele (komende) week uitzonderlijk warm. Zeg maar gerust heet. Ruim boven de 30 graden is zelfs voor de doorgewinterde Canadezen erg warm. We hebben een tijdje staan kijken naar de fietsers die met de stoeltjeslift naar boven gingen en met een duizelingwekkende snelheid de Olymipsche pistes af kwamen suizen. Timo leek het wel wat. Ik zei hartgrondig “Nee”

De weg na Whistler was minder mooi dan het stuk ervoor. Erg veel stijgen en haarspeldbochten en zeer weinig plaatsen om veilig te kunnen stoppen. Het uitzicht was wel heel erg mooi. Vanuit de auto maakte Marijn en Timo foto’s.

IMG_1162klein

Aan het einde van de middag kwamen we aan in het piepkleine plaatsje Lillooet. Er is hier echt geen moer te doen en met 34 graden op de thermometer wil je dat ook niet. Maar dat wordt goed gemaakt door de Dina’s diner waar we net heerlijk Grieks hebben gegeten (en Marijn een heerlijke pizza) en nu zitten te luieren op onze kamers met airco van ons keurige hotel DeOro. Morgen gaan we verder. Op weg naar Clearwater. Ze verwachten de hele week erg heet weer. Gelukkig heeft onze vet coole car wel een airco.

 

Geschreven door Inge | Geen reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Geniet ervan – jullie gaan een mooie tocht maken. Leuk om je berichtjes te lezen (vanuit NL nog wel!!) – Veel plezier en uitkijken voor die beren!

  2. Jullie zijn net weg en wij lezen hier met weemoed en plezier mee. Al die vertrouwde plaatjes zorgt ervoor dat we heimwee krijgen….. dat wordt nog wat de komende weken 🙂
    Hier miezert het ondertussen al 2 dagen (jullie hebben het mooie weer meegenomen) en gaan de voorbereidingen op de komst van spruit onverminderd verder. Spetter eet en zijn koorts is gezakt maar hij is er nog niet helemaal. Volgens mij nept hij de hele boel bij elkaar en geniet hij gewoon van alle aandacht en liefde op zijn vakantieadresje 🙂

    Dikke knuf!

  3. Hallo buurtjes,
    Dit gedeelte van jullie route hebben wij ook gereden!! Super leuk om alles te lezen, heel herkenbaar. Ik ben jaloers!!
    Nog veel plezier.
    groetjes Richard, Annelies, Eline en Steven

  4. Spetter is een boefje! Maar hoewel ik het niet leuk vind dat hij ziek is, heb ik op een één of andere reden geen medelijden met hem. Ik weet niet waarom 😉
    Hier is het nu ochtend. Met airco aan hebben wij prima geslapen. Was voor mij wel nodig want op een één of andere manier heb ik ineens best last van het tijdsverschil. Dat heb ik alle voorgaande keren niet echt gehad. Vandaag gaan we verder. We gaan lang doen over de 296 km denk ik. Kunnen we lang in de koele auto zitten.
    Groet, Inge

  5. Als je onderaan bij Clearwater naar Helmcken Falls gaat moet je bij het restaurant/lunchroom broodjes meenemen (de eigenaresse is Duitse en bediening Frans, dit was nog twee jaar geleden). Die zijn zo lekker en ze hebben heerlijke eclairs. Veel plezier en eet smakelijk.

  6. Ik denk dat jouw vermoeidheid komt (naast het tijdverschil) de spannende tijd die jij hebt gehad bij de geweldige voorbereiding van deze reis! Gelukkig nu goed geslapen en genieten van al die mooie plekjes waar jullie langs rijden. Slaap lekker allemaal vannacht, wij genieten van jullie verhalen overdag! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *