Smokey mountains Glacier NP - Whitefall

We hebben, ondanks de storm, heerlijk geslapen in de tent. Maar in de ochtend is alles vochtig van het condens en de rook is gedurende de nacht erg dik geworden. We weten dat er prachtige bergen rond de camping staan maar er is niets van te zien. We besluiten rustig in te gaan pakken. Boven in Glacier NP is het niet veel beter. Overal dikke rook en dus is naar boven rijden om foto’s te maken “out of the question”. Ik begin er flink van te hoesten. Tijd om te vertrekken. Het plan is naar Butte te rijden. Dat is ruim 300km verder naar Yellowstone, waar we uiteindelijk naartoe gaan. We verlaten de Rockies nu echt en rijden over de prairies richting Helena en Butte. Als we door Helena rijden is er nog meer en meer rook. We zien niets meer van de omgeving. Het maakt me somber en wat mokkig. Ik wilde zo graag foto’s maken maar dat is nu niet te doen. We rijden enkele uren wat stilletjes door en kopen een krant bij een klein tankstation aan Innerstate 15. Daar lezen we nog meer somber nieuws in over het vliegtuig.

Bij Butte aangekomen vragen we bij 3 hotels maar nergens is plek. Er zijn verschillende activiteiten in de stad en alles is volgeboekt. Dat is erg balen. We draaien de Innerstate weer op en rijden door naar Whitefall. Daar hebben ze alleen de Rodeway Inn en ondanks dat Dennis en ik twijfelen gaan we toch naar binnen. Hij heeft nog een suite voor ons. Met 3 bedden voor net 150 dollar. We doen het, zijn het rijden zat en willen al onze spullen (lees batterijen camera’s ed) weer even opladen. We openen de kamer en lopen een ongelooflijk heerlijke grote en koele kamer binnen. De airco is aan en er is ruimte genoeg. We laden blij onze spullen uit en gaan aan de overkant (jaaaaa A&W) eten. Na het eten allemaal onder de douche en maken Dennis en ik een back-up van alle gemaakte foto’s en filmpjes. Ik app even met Linda. Daar is geen rook en is het mooi helder weer. We gaan naar Yellowstone maar als de rook daar ook zo dik is bestaat er een kans dat we eerder naar Linda, David, Jeroen en Melissa gaan. Dat kan maar we hopen echt dat de rook in Yellowstone niet zo overheersend is als we de laatste week gezien hebben.

Een foto van mijn sterrenbeeld.

BigHorn_D4_0265

En speciaal voor Jan Luit. (ik heb nog betere!)

Logan Pass (oh wat was het daar mooi maar oh wat jammer van de rook)

Of we morgen wifi hebben…. ik denk het niet. Maar dat heb ik al eerder gedacht en dan konden we toch ergens een logje plaatsen. Dus wie weet. Misschien tot morgen.

Geschreven door Inge | Geen reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Wat jammer van al de rook.
    Maar daar is niets aan te doen.
    Hopelijk geen rook de komende dagen

    Mooi hoor de ouder met jong en het jong alleen.
    Zo mooi heb ik die uil nu weer niet.
    Vind het erg leuk dat je die bent tegen gekomen.
    Hopelijk zie je nog wat meer wildlife gedurende de rest van de vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *