Bear aware, awesome bear Waterton

Het hele laatste stuk van mijn post is weg. Ik plaats hem nog een keer.

Vanmorgen werden we wakker in onze tent. Het was heerlijk om buiten te slapen. We hebben hier ook veel last nog van de rook van het vuur dat we bij Banff hebben gezien. Het is ondertussen 1000den hectare groot en er zijn mensen geëvacueerd lazen wij in de krant. In de ochtend doe ik de was en zoek ik wat foto’s uit die ik de avond ervoor heb gemaakt. Ik ontdekte een Great Horned owl met 3 grote jongen gisterenavond en heb daar mooie foto’s van kunnen maken (sorry hier hele slechte 3G verbinding dus die komen later). Als we was droog is rijden we richting de US border. Gewoon om even te kijken hoe ver het is. Het is hier om de hoek. Morgen gaan we er over.

Op de terugweg zien we een vos op de weg lopen. We rijden door naar Pincher creek om daar wat inkopen te doen voor de komende dagen en we eten wat bij de A&W. Dat is een soort tegenhanger van de McDonalds maar dan veel lekkerder. In de US schijnen ze er niet zoveel te zijn en dat is toch jammer.

Bij de camping ruimen we de andere tent op. We hebben ook een soort partytent gekocht maar dan met muggengaas want muggen…… die hebben ze hier in overvloed. We zien eruit als of we de waterpokken hebben

Daarna rijden we de Red Rock Canyon weg af. We zien een moederbeer met 2 jongen in de verte de berg over rennen. Er zit een Coyote bij in de buurt. Het is een mooi gezicht maar veel te ver weg voor een foto. We zien een een hert, een sneeuwhaas, veel squirrels en……. een hele mooie gave blonde zwarte beer. Hij loopt vlakbij en keert met gemak  stenen om waar Dennis en Wouter zich samen nog en breuk aan zouden sjouwen. Hij is mooi en rustig en overduidelijk beresterk. We blijven in de auto en volgen hem zo’n 20 minuutjes op zijn strooptocht langs de weg en parkeerplaats. Daarna wordt het te donker en wij willen op deze smalle berg wegen niet in het donker rijden. We gaan tevreden terug naar de camping. Ik schrijf nog een logje terwijl de herten over de camping lopen.

Morgen verlaten we Canada, een beetje met pijn in ons hart. Het is een heel erg mooi land en de mensen zijn hel aardig overal. Over zo’n 2 weken zijn we weer terug in Canada als we Vancouver Island bezoeken.

De logies zullen vanaf nu wat minder worden. We hebben geen 3G kaart voor de US en omdat we de komende weken alleen in gebieden komen waar toch heel weinig bereik is denk ik niet dat we er eentje aanschaffen. Geen zorgen. Als er iets te melden valt zal ik dat via Wouter doen en hij kan het dan weer op de log zetten.

See you al!

Geschreven door Inge | Geen reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Inmiddels zijn de Wulpen gearriveerd in de USA.
    In Glacier NP is de tent opgezet, geen telefoon/3g bereik alleen een WiFi punt bij de receptie.
    Af en toe dus online en ik gok wat minder blogjes..

    Afkicken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *