Beren op de weg Clearwater - Jasper

Wat een dag! Op het moment dat ik dit zit te typen is bij jullie de dag alweer begonnen. Maar wij moeten hem nog afsluiten. Vanmorgen begonnen we in Clearwater. We zijn wat langer blijven hangen. De jongens hebben nog even gezwommen in het zwembad en wij hebben rustig aan gedaan. Ik heb nog wat eekhoorns weten te fotograferen.

Daarna zijn we naar Helmcken fall gereden. Een geweldig mooie waterval net buiten Clearwater. Een mooie weg maar wel 50 km heen en na de waterval dezelfde weg weer terug. Dat koste even wat tijd. Maar ach…. we hebben vakantie en dat hebben we zat.

Daarna de mooie snelweg naar Jasper genomen. Het landschap veranderde en de grillig toppen van de Rockies kwamen in zicht. Veel waarschuwingen langs de weg voor wilde dieren. Maar echt zien deden we ze niet. Totdat we een tijdje achter een grote vrachtwagen reden. We wilde er eigenlijk net voorbij en op dat moment zag ik aan de rechterkant van de truck een dier voorbij tollen. Dennis in de remmen….. het was een zwarte beer. De beer lag in de greppel en leefde nog. Maar een beer…..die kun je niet helpen. Omdat wij stil stonden achter de vrachtwagen zijn we een klein stukje doorgereden om te kijken of alles goed was met de chauffeur. Wij moeten hem vertellen dat hij een beer had geraakt. Hij had het zelf niet gezien. Ook hij voelde er weinig voor om de beer te gaan bekijken. Hij controleerde zijn truck, of er geen schade was, en zou doorrijden naar het eerste punt waar hij weer gsm bereik had om het te melden. We waren allemaal best geschrokken maar ik…. ik heb nog een paar berenharen uit de bumper van de truck getrokken. Die zitten nu mooi in mijn bruine notitieboek.

Bij Mount Robsen bezoeken we het visitor centrum en Timo koopt een mooi t-shirt (bedankt Oma!) en gaan we nog even als familie op de foto. Daarna zag ik langs de weg gelukkig nog wel een happy bear zitten maar wij reden te snel om daar een foto van te nemen.

Samen_D3_0100

Daarna toch maar weer door richting Jasper en onderweg horen dat Nederland de halve finale heeft verloren. We zitten er nog over te praten als een stel mannen op de weg staan te zwaaien en roepen. Op onze vraag “do you need help?” antwoorde hij tot onze stomme verbazing dat er zojuist een bestuurder met zijn auto enkele tientallen meters naar beneden is gestort de wild razende rivier in. We zien zijn dak boven het water uitkomen. Enkele mensen scheuren richting Jasper op de hulpdiensten in te schakelen en net als wij staan te praten hoe we bij de auto gaan komen, zien we een gozer drijfnat omhoog komen de weg weer op. Blijkbaar zijn ze van beton hier want zo op het eerste gezicht mankeerde hij niets. Wij besluiten, na eerst de jongen even bekeken te hebben, toch door te rijden. Uren wachten op de hulpdiensten had voor ons ook niet veel zin.

Bij het poortje van het Nationale park kopen we een jaarpas. We zijn van plan om nog meer parken in Canada te bezoeken en een jaarpas is dan het meest voordelige. Als iemand nog voor Juli 2015 naar Canada gaat moet je het maar even zeggen. Wij hebben een toegangspas voor je dan ๐Ÿ˜‰

Nu zitten we veilig in Tekarra lodge. Het is hier prachtig!!! Echt prachtig. We hebben de hele avond langs de rivier gezeten en hebben zitten luisteren naar een mevrouw die van alles kwam vertellen over de beren hier in dit gebied. Mijn berenharen zijn iedereen rond gegaan en het verhaal ook. Om 10u kwam onze bestelde pizza en nu zitten we in bed. We gaan zo slapen.

Oh ja… we zijn weer een uurtje dichterbij gekomen bij jullie.

Marijn_D3_0106

Geschreven door Inge | Geen reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Inderdaad wat een dag, jullie hebben heel wat meegemaakt en in ieder geval een beer gezien (1 vind ik wel genoeg)
    Voor mij begint de (werk)dag nu, wel een beetje moeilijker dan normaal na zo’n lange voetbal avond en dan heb ik niet eens alles gezien omdat ik het echt te laat vond worden. Werd weer wakker door het vuurwerk wat hier afgeschoten werd en dacht uiteraard dat we door waren, maar niet dus.
    Geniet er verder van en ik lees jullie verslag met veel plezier.

  2. Het is werkelijk niet te geloven…. jij trekt dit soort dingen echt aan Ing! Ik vind alles goed met tollende beren en auto’s (maar wel fijn dat iedereen er weer levend uitkruipt) als jullie zelf maar niet gaan proberen hoe steil zo’n berg nou is en hoe stevig die auto ๐Ÿ˜‰
    Ik kan niet wachten op een fotoavond straks! ๐Ÿ™‚

  3. Woehahaha die foto van Marijn is top!!!!

    Veel plezier in Tekarra Lodge, kijk ff of die oudjes nog aan het knutselen zijn. Maak dan ook meteen even een foto van Marije der vriendinnen.

    Ken niet je hele planning maar je kan daar ook kano’en/raften over die rivier.

  4. Ik ben nu officieel jaloers! Na een paar heftige belevenissen zijn jullie bij de (in mijn ogen) mooiste accommodatie van Canada terecht gekomen. Niet zo zeer vanwege de slaapplekken maar vanwege de totale beleving. Tip, pak bij het ontbijt een Blue Berry muffin. Ze zijn goddelijk. En verken daar ook het park, de wolven en de elks willen daar nog wel eens met elkaar “spelen”.

    Oh…en als soon to be me mommy……rij voorzichtig! X

  5. Jeetje jongens, wat spannend allemaal! Ik heb het meerdere keren met verbazing gelezen. Hoop net als Annemieke dat jullie wel voorzichtig doen. En Marijn moest je je horloge nu vooruit zetten of terug? Gr.

  6. Oh dat geloof ik niet dat ze van plan zijn. Inge heeft wel een grote behoefte aan adrenalinekicks, maar ze laat ze op zich afkomen ๐Ÿ™‚ Hoewel… als er een konijntje naar beneden rolt weet ik het nog niet zonet … ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

  7. Wat een belevenissen maken jullie mee, jee een beer on the road ;). Wij hebben alleen maar konijnen! Ik moest jullie een knuffel van Lumi geven want hij is gisteren vertrokken. Het was heerlijk om hem alleen al in de ren te mogen zetten, binkies yeah baby! Ik had hem al een paar keer gadegeslagen en vond dat hij niet heppie was, dat is hij nu wel, zeker te weten!!

  8. Wat een belevenissen op 1 dag zeg leuk om het allemaal zo te kunnen nalezen. Ik ga de boel nu maar eens dicht doen om 18:00 uur en genieten van een avondje uit in het Casino ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ Fijne dag nog allemaal daar en veel plezier met jullie volgende avontuur ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *