Geyser day Yellowstone

Yellowstone dag 3 Geyser day

We komen vanmorgen wat later op gang. Drinken koffie bij de tent en ontbijten bij de grill in het dorpje. Ei met spek, echt Amerikaans. Daarna rijden we naar het Norris Geyser basin. We kijken onze ogen uit. Er spuiten geysers uit de grond, zwavelputten en stoomgaten. We lopen de grote ronde en bekijken alles goed. Natuurlijk maken we foto’s. Erg mooi allemaal.

We gaan onderweg naar Old Faithful maar we nemen af en toe een zij weggetje. Zo komen we bij de Great fontain Geyser die maar één keer per 12 uur uitbarst. Er staat op het bord dat de poelen rond de geiser vol lopen vlak voor dat hij uit gaat barsten en laten de poelen dat nou net doen. We besluiten te wachten. We wachten een half uurtje en dan spuwt de geiser met groot geweld heet water en stoom naar buiten. Het is een indrukwekkend gezicht en we zijn blij dat we zijn blijven wachten.

We bekijken allerlei zwavelputten (zwevel wordt je ervan zegt Marijn). De één stinkt nog meer dan de ander. Voor Marijn is het een beproeving deze dag. Al de luchtjes komen bij ons al flink binnen maar hij heeft het zwaar.

We rijden naar Old Faithfull. Daar is het absurd druk. We wachten, niet tussen de 100den mensen maar iets achteraf, op de geplande uitbarsting. Op de minuut kunnen de rangers het voorspellen. 3.51u staat er op het bordje. En wel hoor daar gaat ie. Het is een mooie geiser maar niet zo indrukwekkend als de Great fontain en het is ons veel te druk.

We rijden terug en stoppen nog bij de artist paintpots basin. Mooie potten met kleuren en als we een stukje verder over de boardwalk lopen beginnen de 3 achterste geisers tegelijkertijd te spuiten. We lopen er precies doorheen. Het is een totale whitout. We zien niks meer. Ik kan er erg om lachen. Marijn niet die vind het erg stinken en het ook een beetje eng.

In de verte pakken donkere wolken zich snel samen. We zien het onweren en krijgen hagel op de auto. We rijden naar de camping waar onze tent blijkt te drijven. Er is veel water gekomen tussen de tent en het zeil. Maar binnenin is het droog. We trekken het zeil er voor nu onder vandaan en leggen de slaapzakken in de auto. We praten met de nieuwe buren onder hun partytent en besluiten te gaan eten als het nog harder gaat regenen. Er is niets aan te doen. We zullen het af moeten wachten. Na het eten rijden we een rondje naar Mt Washburn. Dat is het hoogste punt in Yellowstone. We zien prachtige onweersbuien aan komen en voorbij trekken. Met zon er tussen door. Ik zou er wel een timelapse van willen maken maar zo boven op een berg, met heel snel naderende onweersbuien, waag ik mij toch niet buiten de auto. Na de laatste heftige bui staat er een prachtige dubbele regenboog in de vallei. Ik maak er een foto van.

Terug bij de tent leggen we het zeil er weer onder en stappen we in bed. De binnenkant is droog maar alles is klam. Ik heb het kouder dan koud maar val toch in slaap. In de loop van de nacht word ik wakker. Mijn matje is droog maar mijn slaapzak is er een beetje vanaf gevallen en heeft wat vocht op gezogen. Ik kan niets anders doen dan er een andere deken overheen te trekken. Ik heb een koude nacht en voor de aller aller aller eerste keer verlang ik naar mijn eigen huis.

Geschreven door Inge | Geen reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Kunnen jullie de boel tussendoor wel een beetje droog krijgen?? Nat en koud slapen is idd geen pretje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *