Touch the rainbow! Banff (Johnston Canyon)

Uitslapen. Dat hebben we gedaan vanmorgen. Pas om 11u kwamen we uit bed en het was heerlijk. Daarna zouden we naar Calgary rijden maar dat blijkt ver en het is belachelijk druk op de weg. Er blijkt een bike-ride te zijn bij ons voor de deur (wij slapen aan de Bow-valley Parkway) en we komen maar met moeite vooruit. We besluiten in Banff een wandeling te maken en wat brood in te slaan. Banff blijkt een hele leuke stad met enige winkelstraatjes. Ook hier is het druk, druk en druk.

We rijden naar Lake Louise om daar te kijken. Het meer is prachtig en de gletsjer erachter adembenemend maar… het is opnieuw abnormaal druk. Echt hutje mutje langs het water en de zon vol tegen wat erg slecht is voor foto’s. We laten het erbij. Dit is niet grappig. Op de terugweg spreken we 2 Nederlanders die ‘s morgen de Icefield Parkway op zijn gegaan. Ze wilde tot de Colombia Icefields maar bij Crosswinds bleken ze vast te zitten vanwege de brand. Ze mochten niet door en eigenlijk ook niet meer terug. De weg was afgesloten vanwege gevaar. Ze vroegen of ze nog terug mochten want ze hadden morgen een terugvlucht vanuit Calgary. Gelukkig mocht het maar overal was brand. De weg is nu geheel dicht tussen Jasper en Banff (en vise versa) en wij hebben al heel wat mensen gesproken die vast zitten aan deze kant. Zelfs de overload camper plaatsen puilen uit van de mensen. Het is me wat zo midden in het zomer seizoen.

Lake_louise_D3_2451 Lake_louise_D3_2457

Wij rijden Yoho National Park in om daar te gaan kijken. Op goed geluk nemen we een afslag naar Takkakaw falls. Wow dat is mooi!! Een adembenemende waterval valt met behoorlijk gedonder naar beneden. Het is werkelijk prachtig en ik maak enkele foto’s met de Bigstopper (filter). We spreken met 2 Amerikanen die vast zitten aan deze kant vanwege de afsluiting van de weg. Het is een leuk gesprek en zij lopen door. Wij zien ondertussen een prachtige Boommarter scharrelen. Na 15 minuten komen de Amerikanen terug rennen. We moeten echt het pad oplopen volgens hun. Richting de waterval want er staat nu een regenboog voor de waterval en als je goed timed kun je hem aanraken 😉 Ze laat mij een foto zien op haar telefoon. Wow! Dat gaan we doen. Ik krijg een echte Amerikaanse hug van haar en we lopen de trail naar de waterval.

Takkawa_D3_2606

Nou zij heeft niets teveel gezegd. De spray van de waterval is ijskoud en we worden aardig nat maar het is prachtig. We kunnen wel wat geluk gebruiken dus de mannen raken de waterval aan. Nu kan niets meer stuk!

Regenboog_D3_2573

Op een bankje bij de waterval eten we het gekochte brood met heerlijke jam. De grondeekhoorns zijn grappig en ze zitten vlak naast ons. Als er een hond aan komt lopen gaat er eentje naast mijn schoenen zitten. Ik kan het niet laten natuurlijk…. en ik aai hem. Weer een nieuwe voor op mijn aai-lijstje 😉

Het laatste avondlicht zien we over de waterval gaan. Nog snel een foto en dan terug de heftige haarspeldbochten door. Bij de afslag nemen we nog even foto’s van de enorme rook die uit het Banff national park komt. Het ziet er erg uit en we hebben opnieuw te doen met de mensen die hun vakantie hier vieren en de weg nog moeten nemen. Zij kunnen geen kant meer op. Zo jammer.

Geschreven door Inge | Geen reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Er staan zelfs twee regenbogen op de foto leuk hooir.
    Toch nog een geslaagde dag geworden.
    Calgary zal vandaag (zondag) ook nog wel druk zijn.
    Met de laatste dag van de Calgary stampede (rodeo)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *