Yellowstone dag 1 Whitefall - Yellowstone

We vertrekken uit Whitefall en rijden over de interstate richting Yellowstone. De lucht is grauw van de rook maar hoe zuidelijker we rijden, hoe beter het wordt. Bij de noordelijke ingang van Yellowstone stoppen we en eten we een flinke kom met spaghetti. We hebben daar ook nog even WiFi en chatten wat met thuis. Daarna rijden we de poort door. Yellowstone in. Het gebied veranderd voor onze ogen. We rijden opnieuw van de ene ansichtkaart naar de andere. Hoe hoger we klimmen (Yellowstone ligt op ongeveer 2000 meter hoogte) hoe aangenamer de temperatuur en hoe minder rook. We stoppen op een aantal plaatsen, zien Elk en deer en rijden door naar de camping. Bij de ingang hadden we al gezien dat alle campings en hotels vol zijn. Maar wij hebben een reservering en dus een plekje op Canyon campground.

Het is een mooi plekje tussen de bomen met een vlak gemaakt gravel stukje voor de tent. De onze past er precies op. Na het opbouwen rijden we een rondje. We rijden naar de Canyon van Yellowstone en zien daar de 2 mooie watervallen. Beide met tegenlicht dus we gaan in de ochtend nog een keer terug in de ochtend als het licht er beter op staat. We zien daar ook 3 Visarenden opstijgen op de opwaartse druk in de Canyon. Een mooi gezicht. We rijden weer verder.

We zien voor het eerst van ons leven een Bizon en man wat zijn die groot! Daar valt niet mee te spotten. We zien ze met elkaar donderjagen en zien ze rollen door het stof. Wij blijven in de auto maar veel mensen stappen uit. Dat lijkt ons erg onverstandig. Even later komt er ook een Ranger aan die iedereen met klem verzoekt in de auto te gaan zitten. Met tegenzin doen sommige het. Wij snappen het niet. Ze zien toch wel dat deze dieren, van enkele tonnen in gewicht, je met een seconde tegen de grond hebben? Één van de Bizons besluit de snel stromende Yellowstone rivier over te steken. We horen hem puffen en steunen maar hij haalt het met gemak. Mooi gezicht.

YBizon_D4_9334

We rijden terug naar onze tent en halen wat te eten bij het dorpje om de hoek. Wij hebben besloten om niet bij de tent te eten. Er lopen veel beren en wij hebben geen zin in bezoek. We eten een burger (what else) en Dennis en ik bestellen een salade. Daarna bezoeken we het bezoekers centrum (erg interessant!) en we lopen terug naar de camping. Bill, onze Amerikaanse buurman en zijn Filipijnse vrouw nodigen ons uit bij hun vuur. Dat is mooi want dan hoeven we zelf niet te stoken. We praten gezellig tot een uur of 10 over de verschillen in onze culturen. Daarna gaan we naar bed. De nacht is stil en koud. Ik slaap niet zo heel veel. Maar dat is eigenlijk onnodig. De hele nacht loopt en rijdt er een ranger over de campground. Ik hoor hem een paar maal voorbij komen. We kunnen veilig slapen.

Geschreven door Inge | Geen reacties geplaatst | Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *