Terug naar Canada Port Angeles - Victoria

Vanmorgen werden we pas om 8u wakker. Dat is niets voor ons. Het ontbijt was maar tot 9 uur dus we zijn snel naar de ontbijtzaal gegaan. Er was gelukkig nog genoeg. Na het uitchecken rijden we als eerste naar de carwash want die auto…. het kan echt niet zo. Iedere keer als we iets uit de achterbak moeten pakken dan zijn onze kleren vies. Cadeautje van de weg van Linda 😉 Er wassen 2 mannen de auto helemaal met de hand en vervolgens gaat ie nog door de wasstraat. Hij kan er weer even meer door.

Daarna rijden we Olympic National park in. We bezoeken daar het visitor centrum en rijden daarna naar Hurrican ridge helemaal boven Port Angeles. Het is een mooie rit op en boven is het uitzicht prachtig ondanks dat het wat hazy (mistig) is maar daar zijn we ondertussen wel aan gewend. We blijven een tijdje boven hangen en maken een wandeling en kijken naar de herten. Ze lopen op het parkeer terrein gewoon tussen de mensen door. Bij het bezoekers centrum maakt een andere toerist een foto van ons.

Na de rit naar beneden parkeren we de auto bij de boot en lopen we naar de US customs. Zij moeten onze groene visa papiertjes uit onze pasporten halen. De douane beambte die er staat kijkt wat bedenkelijk. Hij haalt ze eruit maar geeft eerlijk toe dat zij ze niet eens laten invullen en dat wat hun betreft de stempel genoeg was geweest. Ach… wij hebben bij het ingaan van de US een gezellig praatje gemaakt met chief Johnston en nu mag mister Samano ze eruit halen van ons. De stempel hebben we nog dus we mogen gewoon weer US grondgebied op. Het blijft een beetje typisch maar wij hebben ons in ieder geval aan de regels gehouden. We slenteren wat over de boulevard en bekijken de krabvissers op de pier. De mevrouw laat ons de manier van vissen zien en een krab die ze net gevangen heeft. Hij is te klein en gaat terug in het water. De jongens kijken hem na als hij van de pier af weer het water in gaat. Lucky basterd….

Daarna varen we over met de boot naar Vancouver Island. De tocht duurt 90 minuten en er staan best wel wat golven. Het is koud en winderig op het dek dus besluiten wij lekker binnen te blijven en maken we een praatje met wat Amerikanen. De boot legt aan de in haven en ons hotel blijkt op de boulevard aan de haven te zitten. Dat is makkelijk! De douane zegt “welkom terug in Canada” en we parkeren de auto achter het hotel. Het is een simpele kamer maar het voldoet. We slenteren wat langs de boulevard waar allerlei leuke kraampjes zijn en allerlei straat muzikanten. Het is er gezellig druk en wij eten een ijsje en kijken overal rond. Nu, 10u, gaan we lekker slapen. Morgen gaan we naar Port McNeil.

Geschreven door Inge | Geen reacties geplaatst | Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *