Take a hike ;-)

Vanmorgen zijn we vroeg vertrokken voor een lekkere dag weg samen. We wilde de Proxy Falls trail lopen en dan onderweg foto’s maken van de watervallen. Dus draaien we de prachtige mooie McKenzie pass op. Mark Tuitert twitterde er afgelopen dagen nog over. Hij fietst hier momenteel in de buurt. Ik heb naar hem uitgekeken maar zag hem nergens. Bij het begin van de trail parkeren we de auto.

trailhead_img_2819

We wandelen een mooi toegankelijk pad dwars door de lava velden en de soms eeuwenoude bomen. Het is een heerlijke hike.

inge_img_2796

De uitzichten zijn prachtig en we nemen de tijd om te stoppen en foto’s te nemen.

lava_5d39747

Bij de Lower Proxy falls klimmen we helemaal naar beneden. Het is best een steile klim en ik heb meer moeite met naar beneden dan met naar boven. Maar onderaan de waterval is het geweldig mooi.

lowerfalls_5d39789

We nemen er een pauze en eten onze broodjes terwijl mijn camera een lange sluitertijd opname maakt van de waterval. Het is er veel kouder dan op de trail vanwege het koude gletsjer water dat er naar beneden komt. Na het omhoog klimmen vervolgen we de trail verder en komen we bij de Upper Proxy Falls. Die is veel moeilijker te fotograferen omdat hij uitkomt in een ijskoud meertje. Daar kan ik niet in staan met mijn spullen. Dus kies een een stukje halverwege. Middenin de waterval zet ik mijn statief neer.

tripod_img_2813

Dat werkt prima en mijn schoenen zijn zeker waterdicht šŸ˜‰

upperfall_5d39815

We vervolgen de rest van de trail terug naar de auto. We hebben heerlijk een paar uur gelopen en we besluiten om ook nog naar David’s tip te rijden. Namelijk Sahalie Falls. Het is maar een klein stukje verder. Maar kleine stukjes zijn relatief hier in de USA. We rijden een aardig stuk door en net als we willen gaan keren zien we het bord staan.

sahalie_bord_img_2838

Het blijkt echt een hele goede tip te zijn want de waterval is echt prachtig. Er is geen trail. De waterval ligt zo aan het parkeerterrein. We besluiten naar beneden te klimmen voor een beter zicht. We worden gedoucht maar het is heel erg mooi en ik kijk er een hele tijd naar een Amerikaanse Waterspreeuw (geen telelens meegenomen vandaag) die door het water stuitert. Geweldig om te zien. Ik geniet.

sahalie_5d39859

We draaien de McKenzie Highway weer op richtig Cottage Grove. We (ik eigenlijk) besluit een weg binnendoor terug te nemen en de Innerstate te ontwijken. Dat blijkt een goede keuze. Wij rijden lekker rustig door terug naar Cottage Grove. We eten pasta en Jeroen en Dennis proberen de Gator weer aan de praat te krijgen samen. Ook lossen ze het probleem met de auto en de caravan van Linda op. Zij gaan op vakantie als wij weer weg gaan. We hebben besloten om fijn hier te blijven en overdag lekker dit soort dingen te doen. Het geeft (mij) veel rust en er is hier zoveel moois te zien. We vermaken ons wel!

Geschreven door Inge | 1 reactie geplaatst | Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *