911 what’s your emergency? Cottage Grove

Gisteravond hebben we nog lang buiten gezeten om vallende sterren te kijken. Sommige waren echt prachtigen leken heel dichtbij. Na een rustige ochtend zijn we daarna allemaal naar Wildwoods Falls gereden. Er zit echter zo weinig water in de rivier dat er maar 1 fall (waterval) was. Maar toch was het er heerlijk  om te zwemmen.

Timo en Lynn (David’s dochter die ook hier logeert) hebben het langste in het water gelegen. Het water was koud maar prachtig helder en prima om in te zwemmen.

Na een aantal uurtjes rijden we allemaal aan het einde van de middag naar huis. Vlakbij huis zien we rook opstijgen uit het bos. In eerste instantie denken we dat het uit het bos van Linda komt. (shit Zoe is nog thuis) maar dat blijkt niet zo te zijn, Het is aan de overkant. Boven bij het huis kunnen we het goed zien.

Dat vuur is echt super dichtbij en sinds wij van beneden naar boven zijn gereden is het vuur al bijna een keer zo groot geworden. We horen de brandweer aankomen maar het vuur kan zich in deze gortdroge omgeving zeer snel verspreiden. We kijken allemaal een beetje met angst naar beneden.

Na ongeveer 25 minuten komt er een helikopter aanvliegen. Hij duikt vlakbij ons naar beneden en komt weer naar boven met een enorme zak water eronder. Hij dumpt het op het vuur en vliegt terug in onze richting. We nemen de auto naar beneden en gaan kijken. De helikopter haalt het water uit de rivier  op het land van Linda. We kijken onze ogen uit.

We maken een filmpje met de telefoon vanaf de brug die uitkijkt op de rivier. (rechts is Linda haar land/bos)

Na ongeveer een uurtje heen en weer vliegen (en dat doet hij heel snel) is het vuur voor het grootste gedeelte uit. Het gras op de boerderij aan de andere kant van de rivier heeft in brand gestaan. De bomen zijn niet aangetast. Dit is letterlijk met een sisser afgelopen. Gelukkig weet de brandweer hier wat ze moeten doen en de helikopter staat altijd in het dorp voor noodgevallen. Ik ben blij dat het zo snel is geblust. De mensen van het huisje ook op deze foto(rechts naast het zwarte gras). Zij hebben letterlijk op hete kolen gezeten.

Wij gaan zo lekker slapen. Geen zorgen allemaal. Het vuur is uit en er is controle de hele nacht! Wij zijn veilig 😉

 

Geschreven door Inge | 3 reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Heftig zeg!! Hoeveel liter zou er in zo’n zak zitten? Blij dat het goed is afgelopen!

Reacties zijn gesloten.