Kleurige wegen Grand Canyon - Hoover dam - Overton

Vanmorgen zijn Dennis en ik vroeg opgestaan om nog even een wandeling langs de Grand Canyon rim te maken. Het was prachtig.

Daarna hebben we de jongens wakker gemaakt en moesten we de kamer met het allermooiste uitzicht tot nu toe verlaten.

We zijn een groot stuk terug gereden van de route die we gisteren ook al gereden hebben. We konden ook via de noordkant van de Grand Canyon maar daar zouden we vertraging op kunnen lopen vanwege een brand en overstromingen. Dus hebben we besloten om de in de planning gemaakte zuidelijke route te nemen. Zo kwamen we uiteindelijk bij Hoover Dam uit waar we de auto even parkeerde en het visitor center bezochten. We moesten helemaal door metaal detectors ed. Wel begrijpelijk ook.

We wilde in eerste instantie de dam over lopen maar het was er echt bijna 50 graden met de wind erbij voelde het er echt bloed en bloed heet. Uit zelfbescherming zijn we de dam maar niet overgestoken.

Daarna draaide we de Lake mead scienic byway op. Wat een prachtige weg is dat!! We mochten doorrijden met onze Nationale parkenpas en draaide van de ene ansichtkaart in de andere. Ook daar was het erg warm maar we zijn toch af en toe even uit de auto gestapt om een foto te maken van de werkelijk prachtige omgeving.

Na deze werkelijk prachtige weg zijn we naar Overton gereden. We slapen hier in de North Shore Inn. Een heel erg mooi hotel in een piepklein plaatsje. Het ligt 15 minuten verwijderd van Valley of Fire en daar zijn we in de avond dus nog even heen gereden. Ik wilde daar graag, zonder de zon, wat close up foto’s maken van de prachtige gekleurde stenen. Het was vlak voor zonsondergang nog steeds 33 graden en we komen 2 Steenbokken tegen op de heenweg.

Even later struinen Timo en ik wat tussen de gekleurde rotsen door en maak ik wat close ups. Daarna verlaten we het park weer voor een frisse duik in het zwembad van het hotel.

Morgen bezoeken we Valley of Fire opnieuw en gaan we door naar Las Vegas. Dat is een heel ander avontuur 😉 Zal mij benieuwen (of ik dat leuk vind)

Geschreven door Inge | 1 reactie geplaatst | Plaats een reactie
  1. Wat ook hier weer een mooie natuur. Zo wonderlijk dat dit is ontstaan door de loop van een rivier. Ik moet bij dit soort foto’s, gebieden en bezienswaardigheden (Hoover dam) gelijk aan opa denken. Hij was er nooit geweest maar wist er wel heel veel over te vertellen. Hij zou het prachtig gevonden hebben dat jullie dit in het “echie” gezien hebben.

Reacties zijn gesloten.