Nog meer grote bomen vandaag Crescent City - Fort Bragg

Vanmorgen staan we op tijd op want het ontbijt in dit hotel is maar tot 9u. Wij zijn om 8.20u in de ontbijtzaal en er staan al enkele tafels met stoelen erop. Het brood is op, er is geen yoghurt meer, geen jus d’orange en ook door het wafelbeslag zijn ze al heen. Als ik vraag of er nog brood is (ik wil geen roerei en spek of havermout) willen ze het niet meer aanvullen. Terwijl het nog niet eens 8.30u is. Ik eet dus een heel klein stukje wafel en koffie. Verder niets. Ik loop daarna naar de receptie. Ik vind het geen stijl dat ze alles al opruimen terwijl wij ruim op tijd waren en er kwamen zelfs nog mensen na ons. De jongedame bij de receptie geeft ons korting op onze kamer. Ik moet maar ergens anders ontbijten. We rijden daarna naar het visitor center en we krijgen er een aantal tips. We rijden door de meest prachtige bossen met enorme bomen. De mist en de zon zijn magisch. Ze schatten dat de meeste grote bomen meer dan 1500 jaar oud zijn.

Daarna rijden we door naar de Tour Thru Tree (spreek dat maar eens snel uit). We betalen de 5 dollar in de donation box (er zit niemand) en verwachten een tour. We rijden zo’n 100 meter een smal weggetje op en daar staat de boom al. Tour???? Wij hadden een hele tour door het bos verwacht naar niets is minder waar. Het is alleen een oprijlaan naar de boom en je moet goed sturen om je auto er recht voor te krijgen. We sturen Bessie (de auto) door de boom heen. Het scheelt ongeveer een centimeter aan iedere kant maar ze past.

Het ken net!! We hebben er erg veel lol om maar we zijn wel mooi door een enorme (nog steeds levende) Redwood boom heen gereden. Als we de oprijlaan weer naar beneden rijden zien we een vrouwtje het hokje open doen bij de ingang. Ze is net zo oud als de boom waar we net doorheen zijn gereden schatten wij in. Ze heeft er een mooi pensioentje aan zo in haar tuin. We lachen er flink om en draaien de US 101 weer op.

Opnieuw rijden we door de Redwoods. We kunnen er geen genoeg van krijgen en Timo verwacht ieder moment een BigFoot tussen de bomen te zien lopen. En hij krijgt gelijk!! We stoppen bij dit enorme geinige winkeltje.

Ze hebben er onwijs veel spulletjes en we kijken er onze ogen uit. Sommige dingen zijn van de Redwoods gemaakt en zien er echt geweldig uit. Wij kunnen  het helaas niet meenemen naar huis. We kopen (uiteraard) een koelkast magneet en rijden weer door. Een hele leuke stop. Als je ooit eens in de buurt bent is het een aanrader!

We slapen vannacht in Fort Bragg. Het is een niet heel groot dorpje aan de highway 1. Het heeft last van hardnekkige Mendocino Fog zegt de dame bij de receptie. Dat is ook zo want het zit potdicht en het is er koud (14 graden). Ik blijf stug in mijn korte broek lopen. Na wat slijmen en lijmen krijgen we een cottage op het terrein van de Best Western. Al sinds we bij Linda en David weg zijn gegaan lukt het me om op z’n minst een kamer te krijgen met 3 bedden zodat Marijn en Timo niet meer samen in 1 bed hoeven. Vandaag hebben we zelfs allemaal een eigen slaapkamer 😉

In Fort Bragg bezoeken we Glass beach. Op het strand kun je nergens vinden waarom het strand zo heet en waarom er overal van die vreselijk mooie bolletjes met glas liggen. Het is hoog water als wij er zijn. Weinig beach maar wel glas. Het ziet er bijzonder uit.

Het verhaal er achter is echter minder mooi. Vroeger gebruikte de stad het strand en de oceaan als dumpplaats. Op 3 verschillende plekken langs de kust dumpte ze afval gewoon in zee. Op Glass beach was dat uiteraard allemaal glas. Het dumpen doen ze al sinds de jaren 70 niet meer maar het glas ligt er nog. De zee maakt er mooie gepolijste balletjes van in allerlei kleuren.

Morgen gaan we weer terug naar San Francisco. De stad waar we bijna 5 weken geleden ook begonnen. In de auto voelt het ook alsof we naar huis rijden en eigenlijk is dat ook zo. Morgen pakken we de koffers weer definitief in en woensdag gaan we met het vliegtuig weer op weg naar Amsterdam. We kennen een aantal mensen op het thuisfront die bijna niet kunnen wachten totdat we er weer zijn.

Geschreven door Inge | 4 reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. De 5 weken zijn voorbij gevlogen door alle blogs. Elke dag op de hoogte gebleven van jullie reis! Dank en we wensen jullie een goede reis terug naar jullie thuisland (,alhoewel Amerika jullie 2e land nu is)
    Groetjes

  2. Heb 5 weken genoten van jullie avonturen in Amerika. Wat een gave dingen hebben jullie gezien en met ons gedeeld , bedankt! Ik denk dat al de lezers van jullie reisblog in een gat vallen de komende tijd 😉
    Goede reis terug!!

Reacties zijn gesloten.