Van 36 naar 18 graden binnen een uur Gilroy - Monterey

Vanmorgen wakker geworden in de BW in Gilroy en toch nog maar even naar de outlet gelopen. Daar nog een paar leuke dingen gekocht. We wilde naar de Bose winkel maar die was er helaas niet meer. Om 13u vertrekken we richting Monterey. Het is 36 graden in Gilroy en als we de straat over steken worden we van alle kanten gebakken 😉 

We rijden de prachtige Hacker Pass naar de kust. We rijden binnendoor en nemen niet de freeway (101). Na een klein uurtje zijn we in Moss Landing. Daar roep ik op geluk “ga hier maar even in” en we rijden een prachtig natuurgebied in met overal vogels, zeehonden en zeeotters. Als ik de auto uit stap in mijn zeer korte broek en blote armen weet ik niet wat ik voel. Het is maar net 18 graden hier aan de kust. Wat een ongelooflijk verschil in nog geen 50km.

Ik bekijk en fotografeer zeer veel vogels en in de baai zwemmen veel zeeotters die aan het jagen zijn. Wat een prachtig leuke dieren zijn dat.

Ik maak een tijdje foto’s van ze en we rijden daarna verder naar Monterey. We slapen weer in een Best Western vandaag. Na een bezoek aan Denny’s (de heerlijkste milkshakes) springen de jongens nog even in het zwembad. Ik niet… bbbrrrr

Morgen gaan we de zee op. Als de deining tenminste wat afneemt want we zagen dat het vandaag meer dan behoorlijk op en neer ging. Mogelijk varen we morgen dan niet uit. We gaan het zien. Ik heb in ieder geval alle batterijen in de opladers gegooid en alle kaarten van de camera’s leeg gemaakt.

Geschreven door Inge