Welkom in de woestijn Los Angeles - Desert Palm

Vanmorgen hebben we LA verlaten. We waren er allemaal niet verdrietig om. LA is niet onze stad. Wij hebben het idee dat je er of onmetelijk rijk bent of straatarm en er is niets tussenin. Bovendien is het algehele gevoel daar in de stad niet fijn. Je moet het een keer mee hebben gemaakt maar voor ons was dit de eerste en de laatste keer. We vertrekken naar de woestijn.

Het landschap buiten LA zien we langzaam veranderen van stad naar woestijn. Het is wel mooi om te zien. We zien ook ineens veel meer nu de smog van de stad verdwenen is. Er blijken mooie bergen rondom te liggen. Rond het middaguur rijden we Desert Palm binnen. Veel eerder dan we dachten. De lobby van het hotel staan vol. Vol met stinkende brandweermannen. Zij hebben 4 dagen lang het vuur hier in de bergen bestreden en hebben nu een dag vrij. Ze willen douchen en slapen. Begrijpelijkerwijs krijgen zij de kamers die klaar zijn en wij moeten wachten. Al hun auto’s staan buiten op het parkeer terrein. Dat is een mooi gezicht. Wij zijn hier veilig zeggen ze 😉 En dat voelt ook wel zo met al die auto’s bij het hotel.

We besluiten naar het Wallmart Supercenter te gaan in Palm Springs. Binnen hebben ze namelijk airco en buiten is het slechts 42 graden. Die temperaturen doen rare dingen met een mens 😉

We kopen er weinig (ijsjes en die eten we binnen op). Daarna rijden we terug naar het hotel. Het is hier echt de woestijn maar midden in de woestijn staat deze prachtige mooie stad. Een groter contrast met gisteren kan bijna niet. We genieten er allemaal van.

Mt Jacinto is dicht vanwege het vuur dus besluiten we lekker bij het hotel te blijven. Het voelt als 49 graden hier. Alsof je continu in een föhn staat. Lekker warm hoor. Het is heet maar het is gek genoeg wel uit te houden. Alleen de hitte die van het asfalt afkomt is vreselijk vervelend. Dat voelt alsof je op een kookplaat loopt. Dat doen we dus ook zo weinig mogelijk. Lopen 😉 We doen alles heel Amerikaans met de auto.

Zelfs het zwembad is niet koel meer. Het voelt als een hottub en de eigenlijke hottub voelt als hete soep van oma. Daar zit ook niemand in. Het voelt heel tropisch met die palmbomen naar het zwembad. 

We gaan morgen verder. Het is te heet om wandelingen te gaan maken in Joshua tree maar we gaan er wel doorheen. We gaan waarschijnlijk de hele dag doen om in Kingman terecht te komen. Ook daar hebben we een BW hotel.

Vandaag hebben we besloten Yosemite te annuleren. De brandweermannen hier zeiden ons dat dat vuur zeker nog een maand (maar mogelijk langer) zal blijven branden. Ik hoest al van een sigaret dus we hebben gewoon besloten te annuleren. Yosemite is zo wie zo nog dicht tot vrijdag en wij zouden zondag heen gaan maar omdat ik nu vandaag annuleer krijg ik mijn aanbetaling terug (hoop ik). Het is niet anders. Dennis en ik zetten Yosemite op ons verlanglijstje. Maar dan zonder rook van vuur. We gaan nu na Mammoth Lake verder met ons schema en zijn 3 dagen eerder bij Linda die al met smart op ons zit te wachten 😉

 

Geschreven door Inge | 3 reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Wat maken jullie veel mee. Een geweldig avontuur, waar ook afzien bijhoort. Even bijkomen bij jullie vrienden. Have fun!

  2. Nog niet de 42 graden van jullie maar hier in Berlijn verwachten wij de 35 aan te tikken. Midden in de stad zonder airco.

    Groetjes daar!

Reacties zijn gesloten.