Een beren goede dag! Sequoia en King's Canyon

Een beren goede dag! Sequoia en King's Canyon

22 september 2019 Uit Door Inge

Vanmorgen begonnen we met ontbijt in ons hokje. We hadden nog van alles in onze koelbox wat nog op moest. Het was een beetje behelpen maar wel leuk en best te eten.

Daarna zijn we Sequoia weer in gereden omdat we graag de Cresent Meadow trail wilde lopen. Gisteren kon dat niet omdat we hier, vanwege de beren, geen eten in de auto mogen laten en toen hadden we teveel in de auto. Nu kunnen we alles in de kast laten bij het huisje dus konden we de auto gewoon op het parkeerterrein laten staan. Maar voordat we bij de trail zijn moesten we eerst onder een omgevallen Sequoia door. Jan past er prima onderdoor.

We parkeren de auto en lopen de trail door het oude bos en langs de weide. We lopen omhoog en omlaag en op een gegeven moment zien we een mooie Marmot op een rots zitten. Ik haal mijn camera uit de tas en probeer foto’s van hem te maken. Samen met 2 andere mensen staan we naar hem te kijken als boven ons op het pad iemand roept naar ons. “Hey guys there is a bear right behind you at the trail” We draaien ons om en kijken inderdaad tegen een prachtige zwarte beer aan. Deze zwarte beer heeft een mooie bruine jas. Hij ziet en ruikt ons.

Hij staat, omdat hij ons zag, al niet meer op de trail. Hij is wel dichtbij maar toch nog op een redelijke afstand. Het Amerikaanse meisje dat bij ons staat is een beetje bang maar ziet dat ik het niet ben. Hij doet niets zeg ik en Nelly beaamt dat omdat we dat van de ranger hebben gehoord. Niet rennen zeg ik. Gewoon blijven staan. Je bent veilig. Hij ruikt ons en gaat zo de andere kant op let maar op. En dat deed hij ook. Hij liep verder het bos in en wij vervolgen onze weg.

Wij bekijken een stukje verder de Chimnee tree maar als we daar bij staan zie ik de beer opnieuw op ons afkomen. We blijven bij de boom staan en laten hem passeren. Hij weet dat we er zijn maar hij keurt ons geen blik waardig. Zelfs Kees maakt een foto met de iPhone. Ik heb natuurlijk nog steeds mijn camera in mijn handen en 400mm is toch net iets dichterbij dan een iPhone. Ik maak deze.

Dennis maakt een foto van de making off van deze foto πŸ˜‰

Na deze wandeling van bijna 4 kilometer komen we weer bij de auto. We eten wat in het dichtstbijzijnde restaurant en gaan daarna King’s Canyon in. We rijden de King’s Canyon Scienic Byway. Wat een ongelooflijke prachtige weg!! We stoppen bij Grizzly Falls wat echt zelfs in september ook nog een mooie waterval is. Hij stort er in de King’s river.

Vervolgens rijden we de rest van de Canyon door. We dalen zo van 2500 meter helemaal naar beneden. Maar het is een adembenemend mooie route.

Terug bij onze cabin stel ik voor om pizza te bestellen en dat lekker in het huisje op te eten. Met onze eigen lekkere wijn (en niet met de bocht voor 15 dollar per glas die het restaurant je geeft). Iedereen is voor dus komt de bezorger aan de deur met discrete bruine zak πŸ˜‰

Tot onze verbazing eet de bezorger ook mee. Maar ach het is een gezellige vent dus je kunt hem er prima bij hebben.

We drinken onze wijn en eten onze pizza en we gaan weer vroeg naar bed. Want dit was weer een bere gezellige dag.