Groot, groter, grootst Porterville - King's Canyon (SEKI)

Groot, groter, grootst Porterville - King's Canyon (SEKI)

21 september 2019 Uit Door Inge

In Porterville halen we nog boodschappen bij de Aldi (ja echt waar) en we gooien de auto weer vol en vertrekken naar Sequoia National park. Omdat we gisteren veel hebben gereden hadden we vandaag minder kilometers af te leggen en konden we ’s morgens meteen het park in om alles te bekijken.

We rijden rustig naar het Visitor center. Daar staat een Ranger voor de deur die een uitgebreid praatje houdt over de beren in het gebied. Hij laat veel foto’s zien en we staan een hele tijd naar hem te luisteren. Het is erg leuk om te horen. In het hele gebied zijn nu veel beren actief omdat ze moeten opvetten voor de winter. Dus we moeten overal in het park uitkijken voor de dieren.

We stoppen nog even bij Tunnel rock om wat foto’s te maken. We zien er mensen bovenop klimmen maar dat lijkt ons niets want aan hun te zien is het niet heel gemakkelijk.

We vervolgen onze weg en stoppen op een prachtig uitzichtpunt waar we helemaal over de vallei heen kunnen kijken. We genieten een tijdje van het uitzicht.

Dan rijden we de berg over en komen voor het eerst de grote Sequoia bomen in zicht. We stoppen bij het museum. Het is er erg druk op het parkeer terrein maar we vinden een plekje. Daar bekijken we de enorme bomen voor het eerst. Sommige zijn 3200 jaar oud.

Daarna rijden we naar de General Sherman tree. Daar is het helemaal druk en we rijden een rondje om een plekje te zoeken. Het lukt uiteindelijk en we laden alle spullen in de rugzak en lopen de trail. Aan het begon staat dit bordje dus ik voel hem al… (ik heb snel last van hoogteziekte).

Maar toch wandelen we naar beneden.

Bij de General Sherman tree lopen we een rondje en nemen we de boom op de foto. Wel vanuit een andere hoek want recht onder de boom is het beeld niet zo mooi en er staat een hele rij mensen te wachten. Het is de boom in de midden. De boom is 11 meter in doorsnee, 31 meter in omtrek en 83 meter hoog. De boom is de oudste boom ter wereld.

Daarna lopen we weer omhoog. Ik moet zeggen, ik dacht dat het zwaar zou zijn maar hoewel ik soms loop te hijgen als een paard krijg ik geen hoofdpijn en word ik ook niet duizelig. Dus stap ik rustig door samen met Dennis. Boven wachten we op Kees en Nelly die maar een klein stukje achter mij lopen. We zijn allemaal weer boven.

We vervolgen onze weg richting King’s Canyon waar we vannacht slapen. We hebben hier 2 cabin’s in Grand Grove village. Dat is echt midden in het park dus we kunnen morgenochtend meteen opnieuw deze schitterende natuur in. Deze cabin zijn simpel naar erg leuk. We hebben gelukkig ook een kachel want het gaat hier vannacht (nu eigenlijk al) heel erg koud worden. Zo’n 6 graden…. wat een verschil bij de 38 graden bij eerder deze week. We maken nog snel even een foto in het zonnetje.

We slepen ze van luxe in het Hilton naar behelpen in een hutje maar we hebben lol en zien mooie dingen. Morgen meer.

Oh ja…. wij willen graag een onderschrift bij deze foto. Zouden jullie die achter kunnen laten in de reacties voor ons 😉 ?