Van het water naar de wijn San Francisco - Napa Valley

Van het water naar de wijn San Francisco - Napa Valley

24 september 2019 Uit Door Inge

We beginnen vandaag met een stevig ontbijt bij de IHOP. We kiezen allemaal wat anders en hebben voor de rest van de dag genoeg.

We lopen er wel alvast meteen een pannenkoekje af als we naar Lombard street klimmen. Want dat is echt een flinke klim.

Maar boven is het zicht wel het mooist op het kronkelige straatje.

Daarna laden we de koffers in de auto en rijden we naar de Golden Gate Bridge die volledig in de mist stond. Maar toch besluiten we naar het fort te rijden. Als we daar aankomen zien we precies de pijlers van de brug boven de mist uitsteken. Het is een prachtig gezicht!

We rijden daarna naar de andere kant van de brug en willen bovenaan de brug in de mist bekijken. Maar door allerlei weg werkzaamheden doen we daar te lang over en is de mist al weer weg als wij boven komen. Maar dat mag de pret niet drukken. Een aardige amerikaan neemt een foto van ons.

Dan vervolgen we onze weg naar Napa Valley. Het is ongeveer 80 kilometer en we zijn veel te vroeg bij het hotel. We mogen inchecken maar nog niet in de kamer. We besluiten Napa in te rijden en wat wijnhuizen te bezoeken. Dat is echt heel erg leuk. We bezoeken er ook een paar die we morgen ook nog gaan bekijken als we met de trein gaan. Maar nu hebben we even rustig de tijd om even wat te bekijken en alvast wat wijn te kopen. Want nu zijn we met de auto.

Daarna rijden we terug naar het hotel. Wat eigenlijk geen hotel is maar 2 luxe chalets op een mooi resort.

We delen het balkon maar hebben ieder ons eigen huisje. Wij slapen links en Kees en Nelly rechts.

We halen kaasjes, stokbroodje en drinken de gekochte wijn (nee niet alles). Het is heerlijk en we genieten. Straks gaan we naar een wijn proeverij die door dit resort is geregeld voor ons. Vandaar dat er nu al een blogje is. Morgen gaan we met de trein. De Napa valley wine train.