Alles geannuleerd. We gaan niet.

Alles geannuleerd. We gaan niet.

13 april 2020 Uit Door Inge

Ja dat zat er in natuurlijk. Alles met betrekking tot onze reis is geannuleerd. Gisteren kwam er als laatste een annulering binnen van de KLM. Delta, die de vluchten uit zou voeren, kan ons op 21 mei niet vervoeren naar Orlando. Als alternatief konden ze dat wel doen vanuit Detroit naar Orlando. Ja dat is natuurlijk geen optie. Na contact met KLM is onze gehele boeking nu geannuleerd en krijgen we vouchers. Ik had liever, aangezien ik nu geen inkomsten heb, mijn geld terug gehad maar dat doen ze niet. We kunnen nu binnen een jaar opnieuw boeken. Dat hoop ik dan maar….

Al onze AirBnB’s waren 2 weken terug al geannuleerd. Daar heb ik wel al het geld van terug gekregen. Gelukkig hadden we nog geen toegangskaartjes gekocht voor de parken. We hebben, op het geld van KLM na, al onze kosten terug gekregen en sommige zaken zoals de auto had ik zo geboekt dat ik gratis mocht annuleren. We hebben nu niets meer. Met de vliegtickets is onze laatste “mogelijkheid” verdwenen. We vinden het ongelooflijk jammer. We blijven thuis.

We zijn teleurgesteld. Maar het aller aller belangrijkste is natuurlijk onze gezondheid. De gezondheid niet alleen van ons maar ook van de andere mensen overal. Al snel na het schrijven van mijn vorige blog kwam de realisatie dat het onmogelijk was geworden om de vakantie door te kunnen laten gaan. Of de USA nu wel of niet open zou zijn. Reizen is in deze tijd onverstandig en we zullen allemaal offers moeten brengen. Het niet op vakantie gaan is daarvoor een hele kleine offer en zelfs het terugkrijgen van geld is minder belangrijk dan de gezondheid van vele anderen.

Ons favoriete vakantieland is er trouwens veel slechter aan toe dan wij. Ze hebben niet alleen veel meer besmettingen maar ze missen ook een sociaal vangnet zoals wij dat wel hebben. Dat stemt me verdrietig voor de mensen die daar wonen. Enkele van hun zijn zelfs uitzonderlijk goede vrienden (bijna familie) en zij hebben het moeilijker dan wij. Geen werk meer is daar geen inkomen. Hoe dan de hypotheek betalen en jonge kinderen grootbrengen? Ik vind het maar verdrietig allemaal.

Wij stellen onze reis uit voor onbepaalde tijd. Zodra het weer veilig is gaan we opnieuw plannen en zullen we ook weer opnieuw op vakantie gaan. Maar voor nu is een pas op de plaats de beste keuze. De aller verstandigste keuze.

Deze blog laat ik wel bestaan. Hij blijft ook gewoon in ons overzicht staan. Dit hoort ook bij reizen. We hopen over een tijdje jullie een bericht te sturen dat we een nieuwe blog hebben. Met nieuwe plannen. Tot die tijd: stay safe!