Terug in Vancouver
Terug in Vancouver

Terug in Vancouver

Om 11u in de ochtend stappen we op de boot naar Tsawwassen. Het is een flinke grote boot en we staan met Dottie bijna helemaal vooraan. Ze krijgt zelfs een blokje tegen haar wiel.

We moeten uit de auto en het is ook ruim 1,5u varen dus het is ook wel leuk om op het dek te kijken. Het is niet zo koud als tijdens de eerste overtocht maar ik heb er ook van geleerd. Ik heb mijn warme jas aangetrokken. We kijken hoe we weg varen van het eiland en zien 3 orka’s voorbij komen. Mooi afscheid. We varen tussen de eilandjes door en ik maak wat foto’s van de vuurtorens. Daarna komen we op open zee en gaan we even naar binnen om wat te drinken. We zijn onderweg de USA door gegaan. Dat is wel grappig.

Als de boot aanlegt op het vaste land zijn we als 1 van de eerste van de boot af en rijden we naar ons hotel. We zijn er in 7 minuten en we zijn natuurlijk veel te vroeg. Maar we vragen toch of onze kamer klaar is zodat we onze koffers kwijt kunnen. Die is gelukkig klaar en we krijgen zonder morren de keycard. Het is echt een prachtige kamer met een apart zitgedeelte en een heel groot bad. Toch zetten we alles binnen en vertrekken we weer. We gaan naar het George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary. Een vogelpark voor wilde vogels dus. Ik ben er in 2016 al eens geweest en wil graag nog een keer.

We mogen gelukkig naar binnen. Het blijkt dat je tegenwoordig moet reserveren en dat had ik niet gedaan. Maar er is geen kip (letterlijk ook niet) en dus mogen we na het betalen van 8 dollar naar binnen. Het is er prachtig met heel erg veel wilde vogels. Dus ik voel me helemaal in mijn element.

We zien heel erg veel soorten. Sommige van ver weg en sommige van heel dichtbij. En enkele willen zelfs mijn werk overnemen 😉

De mooie Red Winged Blackbirds (roodvleugel merel of Epauletspreeuw) laten zich maar wat graag zien en komen graag op je handen zitten. Zeker als je ze wat bij de ingang gekochte zaadjes geeft.

Deze zat gewoon even een tijdje gezellig op mijn schouder. Maar ook de Chickadee’s (de amerikaanse koolmezen) wilde wel wat zaadjes eten.

Om 16u gaat het park dicht en wij zijn 1 van de laatste die vertrekken. Ik blijf dit een prachtig leuk park vinden.

Daarna gaan we naar Mills Mall. Dat was er 7 jaar geleden nog niet en het is mega groot. Allemaal winkels je kunt het zo gek niet bedenken, We kopen niet zoveel (alleen een cadeautje voor Mireille) maar kijken wel onze ogen uit.

Vooral de outdoor shop is GEWELDIG. Niet op foto’s vast te leggen maar het leek op een soort Disney land voor outdoor winkels. Met zelfs een aquarium met echte zalmen.

Daarna gaan we weer naar ons hotel en eten er wat en pakken de koffers om. Nog niet helemaal klaar maar we hebben morgen ook nog even tijd. We vliegen pas om 17:45u dus we hoeven niet vroeg op. Misschien heb ik zelfs nog wel tijd voor een blogje. Maar anders is dit de laatste na 4 weken lang iedere dag. Jullie zullen je ochtend weer opnieuw in moeten delen 😉

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *