Cowichan valley
Cowichan valley

Cowichan valley

We checken op tijd uit in een drijfnat Campbell river. Het heeft flink geregend vannacht (gelukkig). Wij checken uit zonder het ontbijt. Er was weinig keuze in dit hotel en brood met jam komt me mijn neus uit. Dus halen we lekkere cruesli en yoghurt in de winkel. Langs de oceaan met zicht op de vuurtoren die net uit de mist komt eten we het op. We zitten er heerlijk. Daarna zetten we koers richting Duncan in Cowichan valley. We nemen niet de snelste route maar de Seaside route die ons helemaal langs de kust laat rijden. Onderweg stoppen we een aantal keer en kijken we in Oyster Bay naar de vogels die op het drooggevallen slik aan het eten zijn. In Oyster bay staat ook de Oyster Bay resort en naar wat we daarvan zagen willen we de volgende keer daar logeren.

Rond lunchtijd zoeken we een parkeerplaats op en draaien we Rosewall creek provincial park in. Onverwachts rijden we een soort sprookjesbos in. Mooie bomen met mos en varens. We smeren er onze verse broodjes die we in de ochtend hebben gekocht en we lopen met ons broodje een klein stukje over de trail naar de creek. Ook de creek is onverwachts mooi met een blauwe kleur en helder water.

Na mijn broodje loop ik snel terug want in de creek zitten 2 waterspreeuwen en aangezien we er helemaal alleen zijn wil ik ze wel proberen te fotograferen. Dus haal ik mijn camera op en stap het water in. De vogels vinden het prima.

Na de lunch rijden we door naar Duncan waar we in het einde van de middag aankomen bij de Best Western. We krijgen een zeer keurige hotelkamer en we wandelen nog even het net nieuwe winkelgebied in. We kopen er bakjes voor Nelly 😉 en lopen even langs het visitor center. Daar krijgen we allerlei informatie. Er is genoeg te doen in Cowichan valley. Daarna eten we wat in het hotel. Duncan is een echte stad en het is druk en rumoerig. Daar zijn wij wel aan gewend maar na 3 weken stadjes met amper 150 inwoners is het wel even wennen. Na het eten rijden we naar de jachthaven waar we wachten tot de maan op komt.

Morgen gaan we Cowichan vally verder verkennen. We zullen ons waarschijnlijk niet vervelen. En oh ja…. hier is nauwelijks rook en zeker geen branden in de buurt. We hebben nog een week.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *