Op een onbewoond eiland

Na 9 uur slaap word ik uitgerust wakker. We zetten koffie en genieten van het uitzicht. Ik durf het bijna niet te schrijven maar ik zie hier meer vogels dan in de gehele afgelopen 1,5 week heb gezien op Vancouver eiland. Wat een beetje beter weer al niet kan verschillen. Ik sta een hele tijd met de verrekijker op het kiezelstrandje voor onze hotelkamer en ik zie 4 nieuwe soorten (voor mij). Dennis neemt een foto šŸ˜‰

inge_img_2685

Er vliegen Bruine pelikanen, Reuzensterns, Heermann’s meeuwen en echt 1000den Grauwe Pijlstormvogels vlak onder de horizon. Blijkbaar is de vogeltrek begonnen na het stoppen van de regen. Ik concentreer mij op de kustvogels en probeer een foto te maken van de Surfbird (Brandingstrandloper) die uniek is voor deze streek.

surfbird_wm_dx_6822

Na het ontbijt besluiten we een wandeling te maken. We rijden naar Ecola State park hier niet zover vandaan. Daar loopt een deel van de Oregon coast trail. We lopen een stuk naar Indian beach. Het is een beste klim over een smalle trail maar het uitzicht boven is fenomenaal. Dat witte stipje links in de horizon is een vuurtoren.

kust_img_2692

vuurtoren_wm_dx_7420

Ik maak met 600mm een foto van het Tillamook Rock Lighthouse (wikipedia link). Voor de foto is het jammer dat het niet stormt maar wij bovenaan de trail hebben daar niet zo’n moeite mee. Het is een verlaten vuurtoren. Hij doet het zelfs niet meer. Zo te zien wonen er alleen vogels vandaag de dag. Vanwege de verraderlijke zee en het feit dat het er kan spoken is de nickname “Terrible Tilly”. Voor ons is het vandaag gewoon een mooi plaatje.

eekhoorn_wm_dx_7406

Ik zie een Eekhoorn scharrelen. Een California Ground Squirrel. Ook nieuw voor mij. Hij heeft racestrepen blijkt later want hij gaat er met een noodgang vandoor en we zien hem ook later nergens meer.

Na een strandwandeling rijden we terug naar ons strandappartement. Voor een veel te duur betaald Frans kaas plankje en een glaasje. We genieten van het uitzicht. Morgen verder de Hyw 101 af naar het zuiden. Ik weet hoe adembenemend de kust hier kan zijn. Dennis is hier nog nooit geweest. Dus gaan we op ontdekkingstocht. Ik kan niet wachten.

Geschreven door Inge | 2 reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Wat een geweldige tocht zal dit zijn! Nog spectaculairder als er tegen de vuurtoren hoge golven botsen maar voor jullie was dit wel zo goed! Op naar het volgende avontuur!

  2. Wat een geweldige tocht zal dit voor jullie zijn. Jammer voor de foto dat er geen hoge golven tegen de vuurtoren botsten maar wel zo veilig voor jullie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *