New York City

9 september 2022 8 By Inge
New York City

Een hele lange dag

Vanmorgen om 5u ging de wekker. Onze vlucht zou om 10u vertrekken en we moesten volgens KLM wel ongeveer 4 uur van te voren aanwezig zijn. Dus zette Timo ons om ongeveer 5.45u op het station in Zaandam. Vandaar bracht de trein ons in nog geen 20 min naar Schiphol. We reizen deze keer alleen met handbagage dus we konden zo door lopen naar de security waar we in 35 min doorheen waren. Wat nou 4u van te voren aanwezig zijn? We zijn maar een rondje gaan lopen, hebben een veel te duur broodje gekocht en zijn bij de gate gaan wachten totdat het vliegtuig zou komen. Het kwam te laat vanuit New York en dus begonnen we al met vertraging en die liep alleen maar op.

Ongeveer 1,5u later dan de planning was zijn we vertrokken maar de piloot had er flink de sokken in en we kwamen maar 10 minuten later aan op JFK dan onze geplande tijd. Daarna in de rij voor de immigrations. Die volgens de bordjes ruim een uur zou duren maar voor ons uiteindelijk maar net een half uurtje. Nou zijn wij natuurlijk in mei/juni ook al in de USA geweest en dus hoefde we niet weer de hele molen door. De beambte wilde alleen weten wat we kwamen doen en gaf ons een stempel. Welkom terug zei ze.

Vervolgens hebben we een yellow cab (taxi) genomen de stad in. We hebben hier geen huurauto want die hebben we niet nodig en om heel eerlijk te zijn wilde we hier ook niet autorijden. Wat een gekkenhuis! Het duurde ruim een uur voordat onze zeer vriendelijke taxi chauffeur Samuel ons voor de deur van ons hotel afzette. Niet omdat we zo ver weg waren maar omdat het zo vreselijk druk is. Tuut tuut tuut tuut overal en verkeersregels zijn hier maar relatief. Heel soms volgen ze ze op maar meestal niet. Samuel ook niet altijd overigens. Hij was Brit en werkte al lange tijd in NYC. Wij moesten hem vertellen dat de Queen vandaag is overleden. Hij was er helemaal een beetje ondersteboven van.

Na het inchecken in ons Best Western hotel in Herald Square (dichtbij de Empire state building) zijn we de stad in gelopen. We zijn erg moe van het reizen en ook een beetje vanwege het tijdverschil maar we moeten onszelf nog wel bezig houden. Dus lopen we door de stad, tussen de talloze Harry Styles fans door (die overigens te herkennen zijn aan alle boa’s die ze om hebben. Zoals ze bij ons naar de Toppers gaan zeg maar ;-)). Die geeft hier een concert in Madison Square garden wat bij ons om de hoek is. Pearl Jam staat er ook deze week. Er zijn nog kaartjes…. 600 dollar per stuk…. echt niet!

We lopen naar de Highline. Dat is een langgerekt, hoogliggend stadspark in Manhattan. Het park werd aangelegd op het traject van de West Side Line, een in onbruik geraakte goederenspoorlijn van de New York Central Railroad. Dat zie je nog overal in het park terug. Het park is nog steeds in ontwikkeling sinds 2004 en nu langgerekt hoogvliegend park van 2,3 km. Met ook een Nederlands tintje zoals zoveel hier in New York. De beplanting is van het park is namelijk ontworpen door de Nederlander Piet Oudolf. Het is echt leuk om zo half hoog door de stad te lopen. Waarbij je soms nog overblijfselen ziet van de oude industrie. Het is er ook druk maar wel heel gezellig.

We eten wat in de stad en lopen weer terug naar ons hotel aan het begin van de avond. Het is nog steeds gezellig druk in de stad met live muziek overal en gezellige terrasjes. Wij gaan even rustig een blogje maken en even uitpuffen. Want de dag is lang geweest voor ons. We gaan ons vast niet vervelen in deze stad. Morgenochtend hebben we een afspraak in de Empire state building. Eens kijken hoe de stad er van boven uit ziet.

Het uitzicht nu vanuit de hotelkamer is in ieder geval fraai 😉