Day at the museum

14 september 2022 2 By Inge
Day at the museum

Vannacht trekt er donder en bliksem over New York. We worden er een aantal keer van wakker. De regen en soms zelfs hagel komt met bakken naar beneden en de donder rolt door de stad. Wij zitten lekker binnen maar ik kan er niets aan doen dat ik toch even denk aan al die vele homeless die hier overal in de stad liggen.

Omdat we een aantal keer wakker zijn geweest zijn we vanmorgen wat later wakker. We lopen door de stad langs de Flat Iron Building (dat helaas in de steigers staat) over Union square naar de IHOP. Dat is een favoriet van mij. Ik eet in de USA altijd graag een keertje bij de IHOP (International House Of Pancakes) en dus lopen we daarheen. Er is ook hier weinig personeel en uiteindelijk duurt het even maar dan krijgen we toch een heel stevig ontbijt. Lekker!

Na dit ontbijt lopen we langs de Harry Potter winkel. We kijken er wel maar kopen er niets. Harry Potter hoort wat ons betreft toch echt in London en niet in New York. Maar de winkel is mooi.

Vervolgens lopen we naar Macy’s. Volgens New York kenners moet je daar geweest zijn. Het is de grootste winkel ter wereld (dat zeggen ze zelf) en dus lopen we naar binnen. Het zijn 9 verdiepingen en na 5 verdiepingen kleding hebben wij het wel gezien. Eigenlijk lopen we voor de vorm de andere verdiepingen ook nog langs maar wij vinden er niet veel aan. Het is een soort mega Bijenkorf en duidelijk niet aan ons besteed.

Na een tussenstop in het hotel lopen we de metro in. We wachten op de metro maar die komt niet. Er schijnt iets gebeurt te zijn maar wij komen er niet helemaal achter wat. In ieder geval moeten we via een andere lijn. We stappen in een andere metro en stappen over op een ander station. Alleen kijken we niet goed (blijkbaar) en de metro rijdt wel langs het station waar we moeten zijn maar hij rijdt keihard door. We rijden in 1 keer door naar een station in Harlem waar ik niet wil zijn. Ik hou al niet van de metro en nu helemaal niet. We moeten eruit en weer terug dus staan we op een perron waar ik mij alles behalve op mijn gemak voel. Het duurt 7 ellenlange minuten voordat onze metro terug komt en we later uit kunnen stappen op het juiste station. Want wilde graag naar het museum of National History.

We halen kaartjes met onze New York pas en lopen naar binnen en ik kan het niet anders zeggen, dit is een geweldig museum! Mocht je ooit in New York zijn zet deze dan op je lijstje en trek er bijna de hele dag voor uit. Wij waren er om 14u en moesten om 17:30u de deur uit en toen hadden we niet eens alles gezien. Er is een hele verdieping met dino’s, allerlei mensen uit verschillende delen van de wereld komen aan bod, de planeten, edelstenen, heel erg veel dieren en nog veel meer.

Sommige delen zijn zo goed dat het net lijkt alsof de dieren je aankijken en ieder moment op je af kunnen lopen. Ze zouden zo uit een (natuur)film kunnen komen. Echt prachtig gemaakt.

Als we om 17:30u het museum uitlopen lopen we nog even Central park in. Daar lopen we langs het John Lennon monument.

Ik ben helemaal klaar met de metro en we willen eigenlijk een taxi terug nemen als we het park uitlopen. Maar zoals iedere dag staat het verkeer in New York muurvast. Wij lopen harder dan de auto’s de stad door rijden. We lopen dus terug naar het hotel maar het is wel een beetje op het tandvlees. We zijn moe van weer ruim 25 kilometer lopen. We halen pizza en gaan film kijken op de hotelkamer. Mijn keuze is gevallen op “Night at the Museum”