Zoveel te doen

10 september 2022 5 By Inge
Zoveel te doen

Als deze log net zo lang gaat worden als onze dag is geweest dan staat jullie nog wat te wachten om dit allemaal te lezen. Want we hebben er vandaag een hele volle dag van gemaakt en we hebben iets meer dan 25 kilometer gelopen vandaag. Vanmorgen waren we vroeg wakker. Dat komt uiteraard door het tijdverschil. We drinken al om 5u koffie want we konden allebei niet meer slapen. Na ontbijt in het hotel zijn we even 5th avenue een stukje afgelopen. Het was zo vroeg op de ochtend nog vrij rustig dus kon ik wat foto’s maken zonder hele mensenmassa’s erop. Hoewel er wel altijd auto’s rijden in New York en dus helemaal zonder verkeer op de foto ging mij niet lukken. We wandelen een heel deel van 5th Avenue maar niet helemaal tot het eind want dat halen we niet kwa tijd.

Daarna lopen we naar de Empire state building. We hebben om 10u kaartjes om naar binnen te gaan en we staan ruim op tijd voor de deur. We lopen naar binnen, door de beveiligingspoortjes en naar binnen. Daar kijken we onze ogen uit. Het is enorm leuk opgebouwd met allerlei interactieve dingen.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

Daarna gaan we met de lift naar boven en dat is een belevenis op zich. Boven ons wordt het gebouw opgebouwd als we met de lift omhoog gaan. De lift gaat zo hard dat mijn oren er zeer van doen maar het is geweldig om te zien.

Daarna komen we boven en maken we foto’s van het uitzicht.

We zijn een groot gedeelte van de ochtend in het gebouw en vinden het leuker dan we verwacht hadden. Als je ooit in de gelegenheid bent, bezoek dan zeker de Empire state building.

We wandelen na ons bezoek naar B&H. Dat is een enorme fotozaak in New York. Echt een super supermarkt voor allerlei elektronische apparatuur. We kijken er een tijdje rond maar vanwege de voor ons ongunstige dollar koper we er alleen een batterij en een filter voor onze drone (die we niet mee hebben) Maar we kijken er wel onze ogen uit.

Na dit bezoek lopen we naar de Hudson river en lopen we er een stukje langs. Onderweg komen we de Circle line tegen. Zij verzorgen boottochten langs Manhattan en er staat er eentje op het punt om te vertrekken. We halen een kaartje en stappen aan boord. We varen in 2,5u om Manhattan heen en zien echt werkelijk van alles. We genieten in de zon van het uitzicht.

Na 2,5u zijn we weer terug en lopen we via een klein deel van Central Park naar 5th Avenue terug.

We bezoeken de Apple store. Maar als je eenmaal in Apple park in Cupertino bent geweest dan kan daar eigenlijk niets meer tegenop. Ook niet de glazen winkel op 5th Avenue. Daarna lopen we nog langs Grand Central station. Dat is de mooiste stationshal van New York. Ik maak er wat foto’s maar het is er loeidruk dus dat valt niet mee.

Rond 19u zijn we weer bij ons hotel en hebben we ruim 25 kilometer gelopen. Morgen weer een dag. Dan starten we weer met een boottocht.

Tot morgen!