Rustige dag

12 september 2022 0 By Inge
Rustige dag

Vanmorgen zijn we eindelijk eens later wakker dan 5u in de ochtend. Het is 7u en we drinken rustig koffie in bed. We hebben voor vandaag geen reserveringen staan en als we de gordijnen open doen blijkt het ook nog eens te regenen. Het is volledig ander weer dan gisteren. We gaan rustig ontbijten in het hotel en kijken daarna de Formule 1 op de tv in de hotelkamer. Het wordt hier in de USA gewoon uitgezonden op de tv en niet achter een betaal zender. We zien Max winnen vanaf plek 7 en Nyck de Vries punten pakken in zijn aller eerste GP. Leuk hoor. Daarna pakken we onze spullen en lopen we naar buiten de regen in.

We lopen 5th Avenue af en zien een herdenking bij St Patrick’s Cathedral. Het is 11 september en het is precies 21 jaar later. Er zijn overal herdenkingen in de stad. Voornamelijk downtown waar de Twin Towers stonden maar wij hebben besloten om daar vandaag niet heen te gaan. Wij gaan morgen. Dan hebben we een afspraak om het museum te bezoeken. Vandaag lopen we noord maar toch voel je het overal in de stad.

We lopen daarna verder langs de winkels. Het is heel erg rustig. Niet alleen het weer is 100% anders dan gisteren ook de drukte in dit gedeelte van de stad. Er zijn weinig mensen en dus lopen we de Lego winkel in, omdat er dit keer geen rij staat, en daar nemen we de taxi. Dit keer rij ik 😉

We lopen een tijdje rond in de winkel en lopen daarna door naar Central Park. Ik wil daar graag wat vogels zien en het liefst ook fotograferen. Alleen regent het pijpenstelen. Ik pak toch mijn camera en we lopen een rondje door het park.

Ik zie uiteindelijk heel erg veel vogels maar fotograferen is best lastig met regen en donkere omstandigheden onder de bomen. Ik vind uiteindelijk een Northern Cardinal, de vogel die ik graag wilde zien. Ik maak er een bewijsplaatje van maar de vogel ziet er net zo verzopen uit als wij. We moeten nog maar eens terug als het niet regent.

We eten een hotdog in het park onder een parasol. Dat was wat Dennis al dagen wilde. Een echte Amerikaanse hotdog.

We lopen langs het Alice in Wonderland beeld in het park. Dat is, zeker voor mensen die de film kennen, een heel erg pakkend beeld. Ook hier is niemand en dus kunnen we een foto nemen zonder mensen erop.

Uiteindelijk ruim ik mijn spullen weer op. Het is gewoon te nat en we lopen door de stad heen weer terug. Bezoeken wat winkels en uiteindelijk onze favoriete “fast food” winkel. We scheppen een bakje vol met heerlijk vers eten, pakken wat lekkers te drinken en rekenen het af.

Als we de straat van het hotel in willen lopen staan er brandweerauto’s, ambulance en politie. Aan het begin van de straat staat een auto. Hij heeft een andere auto geraakt. Dat verbaast ons niets want ze rijden hier als gekken maar de hele voor-as lijkt onder de auto vandaan te liggen. Dit is meer dan een “botsing” geweest. Het zijn 2 behoorlijke grote auto’s. Het lijkt bijna bewust gedaan en het wemelt er van de mensen. Ik durf geen foto van de 2 auto’s te maken want ruzie met een Amerikaanse politieagent wil ik liever niet.

We lopen er snel langs en gaan ons hotel in en eten en drinken wat op de kamer. Er komt even later ook een helikopter die lange tijd boven ons buurtje hangt. We besluiten vanavond binnen te blijven. We sluiten onze rustige dag ook maar rustig af.