Laatste dag

15 september 2022 3 By Inge
Laatste dag

Vandaag onze laatste dag in NYC. Vanavond vliegen we terug vanaf JFK airport. We nemen ontbijt in het hotel en stappen daarna in de metro naar Central park. We kunnen ook lopen maar we hebben deze week al meer dan 125km gelopen en we hebben vandaag ook een tijdslimiet. We nemen dus de metro en stappen halverwege Central Park uit. Ik wil nogmaals, zonder regen, op zoek naar de Rode Kardinaal. Nee niet die van de kerk maar een vogel. We stappen Central Park door en nu het niet regent zie ik nog meer vogels overal. Dus komt de camera uit de tas. Het is heerlijk weer vandaag dus we lopen een rondje door de Rambles. Dat is een vogelrijke plaats in het park. Maar geen Kardinalen. Ik spreek een andere (Amerikaanse) vogelaar en hij geeft ons de tip om naar de Loch te lopen omdat daar meer Kardinalen zouden zitten. Dus zetten we het een kwartiertje op een stappen.

Als we er aankomen lopen we het pad en komen we meer vogelaars tegen. Zij zijn heel erg bereid mij te helpen en enkele minuten later heb ik er eentje in beeld. Ik zie ook iets klein geels voorbij schieten. Dus ik vraag: “what is that?” De meneer kijkt en is meteen helemaal in jubelstemming. Ik blijk een Canadian Warbler gevonden te hebben. Alle vogelaars staan ineens op het smalle paadje om foto’s te nemen. Het is niet mijn ontdekking maar een herontdekking want hij was er al gezien. Alleen nog niet door deze mensen. Iedereen blij. Ik maak een “bewijs plaatje”

We lopen een stukje verder en komen daar nog meer vogels tegen en tot mijn grote vreugde nog meer Kardinalen. Ik krijg een klein stukje pinda van een andere fotograaf. En als ik mijn hand op hou…..

Ik ben helemaal blij! Degene op het filmpje is een vrouwtje. Maar het knalrode mannetje heeft ook op mijn hand gezeten. Ik mag ze toevoegen op mijn aai-lijst (dat is een lijstje dat ik voor de grap bijhoudt me alle wilde dieren die ik heb kunnen aaien/aanraken). Ik maak nog een tijdje foto’s en dan lopen we terug naar de metro.

Dichtbij het hotel kopen we een smoothie bij 1 van de straat verkopers. Hij wordt gemaakt met echt fruit en is heerlijk.

Daarna lopen we naar het hotel en ruimen onze spullen allemaal in de koffers. We hebben niet zoveel mee en ook niet zoveel gekocht dus we zijn zo klaar. We nemen de Metro naar JFK. We zijn er ruim op tijd en eten er nog even wat. Een heerlijke gyros pita.

Daarna kiezen we een plekje bij het raam en maken we nog een blog. We stappen zo in het vliegtuig (21:10u onze rijd) en vliegen dan terug naar Amsterdam. Onze week zit er weer op. We vonden New York een leuke stad en we hebben ons geen seconde verveelt. We hebben ruim 125 kilometer te voet afgelegd en hele mooie dingen gezien. De stad zelf gaan we niet missen. Het is er druk en best smerig. Overal ligt afval en ze halen dat echt niet iedere dag op. Dat trekt ratten aan en overal in de stad zie je ze lopen. Sommige zo groot als een aardige kat.

Het is enorm druk in de stad en in plaats van een beetje geduld hebben staan New Yorkers onmiddellijk op de toeter van hun auto al het licht groen is. Dus de hele dag hoor je alleen maar getoeter om je heen. Wij wisten wel dat we geen stadsmensen zijn en dat we meer van de natuurparken houden. Maar New York moet je een keer gezien hebben, dat hebben we en we hebben genoten. Maar wij denken dat het bij 1 keer blijft voor ons. Wij stappen nu op het vliegtuig terug. Tot in Nederland allemaal!