In the cloud

Na 2 dagen rust (ik moest wel want mijn keel en oor ontsteking wil niet over gaan) waren we wel toe aan een klein ritje in de bergen vandaag. Maar vanmorgen hing de hele vallei vol met wolken. Ook vlak voor de middag was dat nog steeds zo maar toch zijn we vertrokken voor een klein rondje. Ik wilde graag de Peyresourde (1569 meter) op maar ook die lag al aardig in de mist. Toch was het een hele mooie klim naar boven. Alleen het uitzicht moeten we nog een keertje over doen. We zijn door gereden naar de Port de Bales op 1755 meter. Maar daar zat het gewoon pot dicht. We waren daar letterlijk in de cloud!

Port_de_Bales_5D35147

De weg naar beneden was nog link met fietsers die ons in de potdichte mist inhaalde met 60+ km per uur. Maar al snel kwamen we onder de wolken en moest er een pit stop gemaakt worden omdat er Lammergieren met Raven aan het bakkeleien waren. Te ver voor een foto maar prachtig om te zien door de verrekijker. Nog een stop werd er gemaakt voor een mooie Blauwe Iris, die tot mijn verrassing een Apollovlinder bleek te huisvesten. Het was koud en mistig en dus bleef de vlinder zitten. Prachtig dier met doorschijnende vleugels.
Aollovlinder_5D35119Daarna lekker aan de wijn en kaas op ons terras. Waar het uitzicht ondertussen ook op lijkt te knappen. De wolken trekken op en de bergen komen weer in zicht. Hopelijk blijven ze dat morgen ook!

Geschreven door Inge | 1 reactie geplaatst | Plaats een reactie
  1. Wat een prachtige foto van de blauwe iris met vlinder. We hopen dat het weer morgen opklaart en dat je keel en oorpijn ook beter gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *