Blaastest

Yes, mijn eerste franse blaastest is een feit. Alhoewel, een blaastest? In Nederland moet je op een mondstuk je groen geel tot paars blazen totdat deze (uiteraard) uiteindelijk een P geeft. In Frankrijk moet je tegen een apparaatje aan blazen. Niks geen mondstuk gewoon even zachtjes blazen tegen een sensor en doorrijden maar.

We reden vanuit Spanje terug in Frankrijk een soort van fuik in. Zes gendarmes stonden op een rij en iedere keer mochten zes auto’s even oprijden en daarna weer doorrijden.

Het tijdstip van half vier… een echt Frans Aperetief tijdstip. Prima, mag van mij vaker 🙂

Geschreven door | 1 reactie geplaatst | Plaats een reactie
  1. Nou half vier valt nog mee, wij hadden in Polligney om 11.30. Niks geen aperitief tijd. Weet je nog dat de gendarmerie bij buurman kwam en bij het weg rijden de rol biskie eerst nuttigden! Zo ook de brandweermannen die op 31december met een kalender kwamen waar alleen maar ongelukken en rampen op stonden. Geld ophalen maar bij ieder huis dronken ze wel wat. Toeterdetoeter reden ze weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *