Driemaal is …..

Vanmorgen zijn we vroeg uit de veren gegaan. We wilde nog een keer proberen om met een kabelbaan een hoge berg op te gaan 😉 Dus vertrokken we vroeg en namen we een vroege lift omhoog. Het was mooi helder en het uitzicht inderdaad geweldig!

20Juli_uitzicht_5D37409

We lopen wat rond op het panoramadek en maken wat foto’s. Het museum en de binnenkant van het gebouw hebben we wel genoeg gezien dus dat slaan we deze keer over.

20Juli_Marijn_5D37421

20Juli_Timo_5D37435

Ik maak nog wat foto’s van een Alpenheggemus maar de mannen zien het al gebeuren dat de camera uit mijn handen gaat vallen. Omdat we niet zoveel geluk hebben gehad op hoge bergen tot nu toe haal ik hem maar binnenboord.

20JULI_Inge_5D37438

Deze wil ik jullie toch niet onthouden. Dit is de meter die bijhoudt hoeveel blikseminslagen er zijn op het lage gedeelte van het gebouw (het hoge gedeelte mag je niet bij komen). Dit is de telling van dit jaar tot nu toe. Ik denk dat wij ongeveer de helft hebben meegemaakt 🙂

20Juli_Bliksemcounter_5D37430

Omdat het vroeg is moeten de gieren nog opschroeven om hoogte te maken. Ze komen op ooghoogte langs en dat kan ik natuurlijk niet laten. Mijn camera trekt bekijks bij de Fransen maar volgens mij zijn ze gewoon jaloers. Een Vale Gier (volwassen)

20Juli_Gier_D4_0592

Na een aantal uurtjes beginnen er zich wolken te vormen en die gaan best hard. Wij besluiten om naar beneden te gaan en om de Tourmalet verder op te rijden. Vanaf de punt zien de Pic du Midi geheel in de wolken vertrekken. Op tijd beneden dus! Driemaal is scheepsrecht!

20Juli_Mist_5D37455

Geschreven door Inge | 5 reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. “Wij besluiten om naar beneden te gaan en om de Tourmalet verder op te rijden.”

    Timo, ik verwacht nog wel dat je hem helemaal fietst hoor (van beneden naar boven voor de duidelijkheid 😉 )

  2. Op de Tourmalet stond een trotse moeder/vrouw te wachten met een filmcamera op haar zoon en man die de berg op aan het rijden waren. Zoonlief heeft over die 17km een uur en drie kwartier gedaan en kwam uitgewoond boven. Ok, het was er erg warm en dat helpt niet. Haar man was er nog niet, die zou iets van 10 minuten achter lopen. Maar het stond vast dat hij wel boven zou komen om te voorkomen dat hij dit een jaar lang aan moet horen 🙂 een uur en drie kwartier… da’s een gemiddelde van 9,7km/u geloof ik…. afzien hoor…..
    Maar Timo gaat trainen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *