Espana!

Nelly jarig vandaag!! Hiererdepiep hoera!!

Gisteren was het zondag en hebben we echt een rustdag gehouden (ja alweer). Ik heb heerlijk op het terras zitten lezen en de gieren bekeken die boven de bergen omhoog schroeven. Het was wel mooi helder maar we hadden allemaal iets in en om het huis te doen. Zo dacht Timo dat hij wel even een stukje kon gaan fietsen. Hij had er alleen niet aan gedacht dat wij bovenaan de berg wonen (330 meter hoogte verschil met het dal en een steile haarspeldbochten weg) en dat naar beneden prima gaat maar dat je er wel een aantal uur over doet om boven te komen 😉

Timo_5D35170

Gelukkig nam hij mijn advies aan en is hij niet helemaal naar beneden gegaan. Maar zelf het stuk dat hij wel omhoog moest viel hem aardig tegen. Heftig bezweet kwam hij terug bij het huisje. Daar stond gelukkig het bubbelbad in onze privé spa aan zodat hij zijn pijnlijke spieren kon ontspannen en ik keek opnieuw naar de gieren.

11059376_910202982369081_4665397674047229707_n

Vanmorgen na rustig te hebben ontbeten zagen we de wolken uit het dal weg trekken. Dus zijn we in de auto gestapt, hebben we brood gekocht voor onderweg en zijn we opnieuw naar de Peyresourde gereden. Ditmaal hadden we wel mooi uitzicht op de haarspeldbochten die deze klim voor fietsers zo mooi maakt.

Bochten_5D35233

Daarna zijn we door gereden naar de Col du Portillon (1293 mtr). Eigenlijk een beetje voor Marijn omdat je daar de grens van Frankrijk en Spanje hebt. Maar dat viel hem en ons wat tegen want er stond geen duidelijk bord dat je Spanje in ging. Wat een desillusie.

Marijn_5D35239

Maar wel was duidelijk dat de andere kant van de berg Spaans grondgebied was en dus zijn we doorgereden. Een hele mooie route door de bergen. Dat wel.

Spanje_5D35237

De uitgestippelde terug route ging opnieuw over de Col de Bales omdat we die wel eens wilde zien zonder wolken. Nou dat was het waard! Prachtig uitzicht over de Pyreneeën.

Uitzicht_5D35268Natuurlijk tijd voor een familiefoto 🙂

Familie_5D35275

Oh ja en tot mijn spijt, vanwege het wat snelle en vreemde inpakken ben ik mijn vlindergids vergeten. Maar ik denk dat ik een Grote weerschijnvlinder op bezoek had vanmorgen op mijn terras.

Vlinder_5D35204

Geschreven door Inge | 1 reactie geplaatst | Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *