Feeling hot hot hot Valley of Fire - Las Vegas

Vanmorgen heel vroeg op gestaan omdat we in Valley of Fire een wandeling wilde maken. Maar op de weg worden we opgehouden door één van de bewoners van het gebied.

We bereiken de trailhead vroeg in de ochtend. Het is een korte wandeling van nog geen kilometer naar de Fire wave. We beginnen aan de trail voor 9u ’s morgens en het is warm maar nog niet zo noodheet. We lopen de trail op en langs de rotsen. Daar word het snel warmer maar we hebben voldoende water bij ons en zoute hapjes. Toch lopen we een beetje door want we willen niet al te lang in deze hitte blijven en zeker voordat het echt heet gaat worden weer terug zijn bij de auto. We bereiken de Fire wave en maken er foto’s.

Maar dan ineens krijg ik het echt mega heet en begin ik me niet lekker te voelen. We gaan terug. Ook Marijn heeft het erg warm. Dennis en Timo hebben er minder last van. Alweer voor 10u bereiken we de auto en na wat water in mijn nek en in de airco voel ik me weer prima. We zijn net 50 minuten tussen de rotsen geweest geeft ons horloge aan maar het is genoeg om flink oververhit te raken. Zeker Marijn. We geven hem drinken en leggen wat ijs in zijn nek wat we mee hadden genomen en rijden naar het visitor center vlakbij. Daar helpt de ranger ons. Hij geeft Marijn en Dennis (die echt liters zit te zweten ineens) ORS pilletjes. Dat helpt bij Marijn meteen bij Dennis iets later ook. Toch heb ik niet alle foto’s gemaakt die ik wilde, zo bang was ik dat de hitte ons echt zou verlammen. Dat is daar echt mega gevaarlijk. Zelfs op een wandeling van net een kilometer. De ranger zegt dat we inderdaad oververhit zijn maar dat we geen heatstroke hebben (dat is levensgevaarlijk). We hebben er verstandig aan gedaan meteen terug te lopen bij het voelen van problemen en hebben Marijn adequaat geholpen. Na ongeveer een half uurtje in de airco van het bezoekerscentrum en een zak ships voelt iedereen zich weer prima. We verkennen de rest van het park nagenoeg vanuit de auto.

Daarna rijden we richting Las Vegas. Wat een enorm verschil is dat!! De stad is druk en ook mega heet. Wij lopen er in onze stoffige zweterige kleren en met vuile bergschoenen tussendoor. Precies om 15u checken we in in de Mirage.

We lopen door de lobby en het casino (wow volgens mij viel mijn mond open) naar de lift die ons naar onze verdieping zal brengen. We zitten op de 17e etage en alle eerdere verdiepingen slaat hij in een noodgang over 😉

En dit is nu ons uitzicht (door het raam genomen want het raam kan niet open.)

Nu is het donker en iets afgekoeld. We gaan nog even buiten kijken omdat Marijn dat graag wil en daarna gaan we naar bed want we zijn allemaal belachelijk moe. Deze hitte put je redelijk uit.

Morgen zijn we de hele dag in Vegas. Maar eens kijken wat we allemaal kunnen bekijken. Gelukkig is overal airco 😉

Geschreven door Inge | 2 reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Veel plezier in Vegas. Het is speciaal en ook de Mirage. Wij hebben daar ook geslapen.

  2. Wat een prachtige foto’s heeft Inge weer gemaakt! Gelukkig op tijd vertrokken uit deze hitte! Nu Las Vegas ( ook heet) met een prachtig hotel! Tussen de airco’s winkels bezoeken! Leuk als het in de morgen weer wat aangenamer zal zijn.

Reacties zijn gesloten.