Tamolitch Blue pool McKenzie River trail

Aan het einde van de ochtend zijn Dennis en ik naar de Mckenzie Highway gereden om daar een deel van de McKenzie River trail te lopen. In 2016 waren we hier ook en toen hebben we een deel gelopen op de McKenzie Pass. Het is echt een prachtig gebied rond deze rivier. Vandaag lopen we het stuk naar de Tamolitch Blue Pool.

De trail loopt door het bos langs de McKenzie rivier. Het gaat op en neer en het is ongeveer 2 miles (3,2 kilometer) lopen naar de Blue pool.

Het pad stijgt en daalt wat in het begin en later op de trail gaat het flink omhoog waardoor je de rivier steeds meer onder je ziet lopen. De trail is nergens moeilijk maar soms wel warm in de hoger gelegen delen waar je ver bij de koude rivier vandaan bent. Je loopt daar door een prachtig bos met oude en nieuwe bomen. Ze reiken tot de hemel op sommige plaatsen.

Het gehele pad is vol met lavastenen waardoor het duidelijk is dat je in vulkanisch gebied loopt. Na ongeveer 3,2 kilometer zie je de Blue pool liggen. Dat is de bron waaruit de McKenzie rivier ontstaat en het is kraak en kraak helder (en ijskoud). Daar moet een ongelooflijke hoeveelheid water uit omhoog komen want het is best een grote en snelstromende rivier. Het zicht op de pool is prachtig! We genieten er een tijdje va in de schaduw van de bomen.

Na een tijdje wandelen we het mooie pad weer terug naar beneden naar de auto. We hebben 7 kilometer gelopen en met stop mee gerekend (want ik had mijn trails app niet op stop gezet) hebben we het in net even minder dan 2 uur gedaan. Heerlijke hike. We komen hier zeker nog eens terug om een ander deel van de trail te lopen.

Daarna rijden we terug naar huis. Onderweg stoppen we bij de kerstwinkel midden op de McKenzie Highway. Nou moet je bij highway hier niet denken aan de A7. Dit is echt in de middle of niks. Het is een 2baans weg door het bos. Er is niet eens bereik met je mobiel en daar zit een kerstwinkel die het gehele jaar door open is. We zijn er al vaak langs gereden maar we kunnen het nu niet laten om even te stoppen en binnen te kijken.

De kerstliedjes knallen je om je oren. Last Christmas van Wham heb ik niet vaak gehoord in augustus en overal staan kerstbomen en versiering. Het is vreselijk leuk om even doorheen te lopen. We kopen niets. Ik weet niet, we zijn blijkbaar niet echt in de stemming voor kerst.

Daarna rijden we via de pizzeria naar huis. Morgen gaan we varen en zwemmen hier op het meer met Jeroen en zijn gehele familie. Als het tenminste een beetje wil opwarmen in de ochtend. Vanmorgen was het lange tijd mistig en maar 15 graden. We gaan het zien. Gaat vast heel gezellig worden.

 

Geschreven door Inge