Goed nieuws voor ons! Voorbereidingen

Op 20 mei 2017 vond er een enorme aardverschuiving plaats langs de prachtige highway 1 in Californië, die resulteerde in de verplaatsing van zes miljoen kubieke meter materiaal en 50 hectare land dat naar beneden zakte. Deze enorme verschuiving resulteerde in ruim 700 meter nieuwe kustlijn. Een halve kilometer van de rijbaan was voorgoed verloren als gevolg van deze aardverschuiving. Wij waren net begonnen met voorbereiden van deze reis. In eerste instantie dacht ik; dat hebben ze wel opgeruimd als wij er langs willen in juli 2018. Tot ik de foto’s zag……

De eerste weken was de plaats te gevaarlijk. De enorme massa bleef bewegen en Caltrans (de Amerikaanse Rijkswaterstaat) kon niets anders doen dan wachten tot het tot rust gekomen was. Na de zomer van 2017 werd voorzichtig duidelijk dat de weg niet open zou zijn in de zomer 2018. Een jaar na de verschuiving werd als einddatum opgegeven van eind september 2018. Ik moest onze roadtrip anders in gaan delen om de Mud creek landslide te omzeilen. Dus rijden we niet door naar vlak boven LA maar overnachten we nu halverwege in Morro bay een hotel aan het stuk highway 1 dat wel weer bereikbaar is na de omleiding. Dat betekende een extra overnachting in het begin van ons schema dus alles schoof een dag op. Geen probleem.

Vanmorgen las ik dit mooie bericht bij Caltrans op de website:

CALTRANS ANNOUNCES PLAN TO RE-OPEN STATE ROUTE 1 AT MUD CREEK AFTER MASSIVE LANDSLIDE
Highway Opening Set for July 20 Restores Full Access to the Big Sur Coast

Dat houdt in dat wij op 26 Juli gewoon door kunnen rijden en de hele highway 1 af kunnen rijden en alles kunnen bekijken. Dat is echt goed nieuws voor ons. We hebben nu de tijd om alles langs die mooie weg te bekijken en de extra overnachting houden we er gewoon in. We doen nu de gehele dag over 203 km op één van de mooiste kustwegen van de wereld. Heerlijk vooruitzicht.

Nog 16 dagen…….

 

Geschreven door Inge