Hop off but never hop on San Francisco

Daar gaan we weer. Dag 3 in deze leuke stad. We zijn vanmorgen natuurlijk weer vroeg wakker en kijken om 6u de grandprix op de Amerikaanse tv. Daarna gaan we ontbijten. America style bij de IHOP (International House Of Pancakes). Echt borden vol maar wel heel lekker!

We eten bijna alles op en hebben vervolgens echt voor de rest van de dag genoeg gegeten. (We eten pas weer tegen 20u en hebben geen moment honger gehad.) Na nog een wandeling over pier 39 zien we de Hop on Hop off bus voorbij komen. We kopen kaartjes en besluiten zo naar de Golden Gate brug te gaan. Er hangt nog wel wat bewolking maar de brug is ondertussen wel te zien. We hoppen in de bus en luisteren naar de verhalen over downtown San Francisco. Het is erg leuk.

Bij de Golden Gate brug (die inderdaad te zien is!) stappen we over op een andere bus. Die rijdt ons de Golden gate brug over. Het waait onwijs maar is wel erg leuk zo boven op een bus.

Aan de andere kant van de brug stopt de bus en kunnen we foto’s nemen. De bus rijdt 7 minuten later weer verder maar, zegt de chauffeur nog, je mag ook de volgende bus nemen die 15 minuten later komt. Dat besluiten we te doen en we stappen uit en maken foto’s.

Daarna willen we weer in de bus. Er komen heel erg veel bussen voorbij maar niet die van ons. Op het parkeerterrein komen alleen bussen van de tours en je mag natuurlijk niet in andere bussen stappen. Wij staan daar maar in de brandende zon. Na 45 minuten nog steeds geen bus. Dan komt er eentje aanrijden. We willen er in maar dat mag niet. De bus is vol zegt de chauffeur terwijl hij leegstroomt met mensen die de brug gaan fotograferen (net als wij gedaan hebben). Hij wil ons niet meenemen. Wij houden voet bij stuk. Hop on hop off betekend dat we gewoon weer mee mogen. We willen niet weer 45 minuten daar staan wachten. Want het verkeer op de brug is stil komen te staan. Uiteindelijk zitten we in de bus. Dit keer wel beneden en met frisse tegenzin van de bus chauffeur. Maar wij zijn gelukkig mee. Ik heb enkele tientallen mensen gezien die moesten blijven staan en niet meer de bus in mochten. Geen hop on dus meer. Raar hoor. Uiteindelijk zijn we pas rond 17u weer aan de overkant.

Daar wandelen we maar verder want de bus die ons het centrum weer in zou moeten brengen rijdt ondertussen niet meer. Gelukkig kunnen wij nog wandelen. Ik weet niet hoe het met de mensen gegaan is die iets minder ter been zijn en al helemaal niet met de mensen die achter moesten blijven. Om 17u stopte de bussen ermee en moesten we dus lopen. Vanaf de voet van de brug was het een aardig stukje. Onderaan maken we nog foto’s

Na het eten (gewoon een subway broodje deze keer) storten we moe op onze hotelkamer. Morgen gaan we weer verder. San Francisco is een onwijs leuke stad. Er is zoveel te zien dat we makkelijk nog 3 dagen kunnen vullen. Maar we gaan verder. We komen hier vast nog wel eens terug.

 

 

Geschreven door Inge | 3 reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Het was dus niet zo: busje komt zo, busje komt zo! Inderdaad als je niet kunt lopen is dit een ramp! Gelukkig zijn jullie in goede conditie! Fijn dat jullie zo genieten en de golden gate bridge goed hebben kunnen zien!!

  2. Morgen dus dus naar Sillicon Valey! Naar de grote Apple Campus! Voor iedereen top! (Alles is top wat jullie ondernemen!) heel leuk dat we elke dag mee kunnen kijken naar jullie trip!

Reacties zijn gesloten.