Water-ton Banff (Johnston Canyon) - Waterton

Vanmorgen vroeg vertrekken we uit Johnston Canyon. We ontbijten nog wat in het restaurant en gaan op weg. Dit staat als een dagje rijden op de planning. Het is zo’n 400 km. Toch vertrekken we op tijd want we moeten ook voor het eerst de tent opzetten.

We verlaten de rockies en rijden door Calgary. Een mooie stad maar wij hebben geen zin om te stoppen. Tegen 4 uur komen we aan in Waterton en de camping is snel gevonden. Aan de rand van het stadje, precies zoals ik graag wilde. Eten op loopafstand en dus niet koken bij de tent. We zetten de tent op. Het zit zo in elkaar en het is een leuke tent waar we makkelijk in kunnen met z’n vieren. De matjes en slaapzakken erin en voor de zekerheid doen we ook de waterdichte buitentent er omheen. Hoewel wij veel tenten zonder zien staan. Maar er hangen wat wolkjes en je weet maar nooit.

We lopen het stadje in om pizza te eten. Die is heerlijk. Tijdens het wachten breekt er een enorme onweersbui los. Echt enorm veel water komt er naar beneden. Na het eten lopen we terug naar de tent. Het regent nog steeds flink maar ach…. Wat kan het ons schelen. We willen vroeg onze tent in. Ik stap de tent in om er een zakje in te leggen voor de slippers en stap in een centimeter water. Shit! De tent is zo lek als een mandje. Ik probeer zo’n 10 minuten lang de boel wat op te drogen met alle beschikbare handdoeken die we hebben. Maar het is onbegonnen werk. Als ik een slaapmat aan de kant schuif blijkt hij drijf en drijf nat te zijn. Dennis en ik laden de nog droge dingen in de auto, ritsen de tent dicht, stappen in de auto en rijden naar een hotel in het stadje. De eerste is vol maar de 2e heeft een suite met een jaccuzzi in de kamer en een extra slaapbank. We nemen hem. Trekken de VISA door het apparaat en rijden de koffers de kamer binnen.

Nu na een warme douche zitten we wat te internetten. Morgen is het mooi droog en zonnig. Net als de rest van de week. Hoe we dit verder op gaan lossen zien we morgen wel. Nu eerst droog slapen. Geen foto’s dus bij deze log. Morgen maar weer. Hoewel we geen WiFi op de camping hebben maar wel in dit voor ons veel te luxe hotel 😉

Geschreven door Inge | Geen reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. Kamperen, het is ook te mooi om waar te zijn. Wees maar blij dat jullie de bui niet midden in de nacht kregen anders hadden jullie in die veel te coole auto kunnen slapen vannacht :). Succes met problemshooting!

  2. Hebben jullie de pictogrammen wel goed bekeken van deze tent :), niet plaatsen als het gaat regenen…
    Succes met tentshooting, Marijn en Timo willen er vast wel een paar bakken water over gooien als jullie er in liggen om te kijken of het droog blijft.

  3. Vandaag maar eens kijken of we een andere tent aanschaffen en verder gaan met kamperen. Of dat we vanaf nu gaan proberen om slaapplaatsen te vinden in de gebieden waar we heen willen. Het is wel overal druk en vol. Zo meteen eerst maar eens de tent bekijken.

  4. Tja, kun je verwachten als je in Water-Ton gaat kamperen. Is er vast altijd al een natte bedoening. Succes met de tent!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *