Whale day Port McNeill

Zo deze dag zou ons toetje van de reis moeten worden. We vertrekken vroeg vanuit het hotel naar de verzamelplaats voor de whale watching boot van Mackay whale watching. Het is maar een heel klein stukje vanaf ons hotel. We lopen binnen bij Donna. We betalen (krijgen nog 10% gezinskorting ook) en lopen met nog een aantal mensen naar de boot. Daar wacht Bill op ons. Na het veiligheidspraatje vertrekken we.

We vliegen met ongeveer 60km per uur de bay uit. Het gaat hard. Ik moet heel even wennen maar daar na gaat het prima. De boot is veilig en wiebelt niet. Ik maak wat foto’s van de zeevogels die met ons mee vliegen. Geweldig om te zien dat sommige onze boot zelfs inhalen. Als we het eiland om draaien zien we de eerste vinnen al boven het water uit komen. Bill legt de boot precies zo neer dat de dieren langs ons heen zwemmen en hij zet de motor uit. We dobberen en de Orka’s komen dichter en dichter bij.

Er zit een baby in 1 van de groepen. Het is de I15 pod met een mannetje dat al getagd is in 1988. Hij is ook groot en prachtig. En ze komen steeds dichterbij. Wij genieten! Zo horen Orka’s te zijn. Wild en gewoon zichzelf. Bill gooit de microfoon in het water en we horen ze tegen elkaar praten. Dat klinkt gaaf. Het kleintje maakt een soort Jiiihhaaa geluid en het is zo gaaf om dat te horen. Ik heb zoveel foto’s dat het me nog weken gaat duren om ze allemaal uit te zoeken en te bewerken. Maar hier is er vast nog eentje.

Volgens de regels mogen we maar een uur bij de Orka’s in de buurt blijven dus Bill vertrekt. Ik vind het wel jammer maar hij zegt dat hij ons een Humpback (bultrug) gaat geven. Krap enkele minuten later zien we een enorme Bultrug enkele enorme tail-slaps geven. Het geluid dringt zelfs met trillingen door in de boot. Wow dat is gaaf!

Dan duikt de walvis naar beneden. We staan te kijken en te wachten en ineens springt hij hoog boven het water uit. We zijn allemaal wat verrast en ik had teveel millimeters op mijn camera staan. Snel schroef ik de extender ertussen uit. De walvis zwemt hard maar Bill houdt hem prima bij. Opnieuw laat hij zijn staart zien en duikt hij onder in volle snelheid. Bill volgt en dan….. BAM… vlak naast de boot springt hij bijna volledig het water uit.

Ooit heb ik dit al eens gezien. Vlak voor de pier van IJmuiden. Die foto’s zijn slecht en te ver weg dus maak ik ze graag eens opnieuw. Nou en die kans krijg ik. De walvis springt nog enkele keren uit het water vlak bij ons voordat hij onder duikt en verder zwemt. Wij laten hem gaan. Dank je wel geweldig ongelooflijk mooi dier.

We maken onderweg nog wat foto’s van zeevogels en een zeeleeuw. Dan varen we terug naar de haven. Zeer zeer zeer tevreden stappen wij van de boot. Wat een dag! Wat een dieren! Wat een toetje op onze reis. Ongelooflijk gaaf. Hebben jullie mij niet kunnen horen thuis? 😉

Geschreven door Inge | Geen reacties geplaatst | Plaats een reactie
  1. WOW!!! Dit is wat je wilde en gelukkig ook kreeg. Mooie foto’s en we kijken uit naar jullie thuiskomst. Het duurt vast dagen, misschien wel weken voordat jullie alles verteld hebben over deze bijzondere vakantie.
    Groetjes.

  2. Wat is dit ongelofelijk gaaf! ! Wij willen thuis alle foto’s zien. En Joep wil ze wel tien keer zien denk ik. Prachtig dit. Wat is dit mooi!

  3. Het maken van herinneringen is goed gelukt deze vakantie. Wat is de tijd snel gegaan! Gelukkig hebben jullie nog een paar mooie dagen voor je op het eiland. Geniet er van en kom veilig weer thuis. Oh en vergeet niet een nanaimobar te nemen bij de coffeeshop aan het begin van de boardwalk. Ze verkopen ze ook vanuit de vriezer voor eventueel vervoer naar huis (hint hint). Knuf

  4. Oh, wat een prachtige foto’s! Zo dichtbij, geweldig! Wat zullen genoten hebben van deze gave dag. Zo zijn we toch getuige van jullie onvergetelijke vakantie!Nog een paar dagen genieten!

  5. WOW Wat is dat gaaf zeg…… al heb ik het zelf nog nooit gezien maar kan me goed voorstellen hoe jullie je hebben gevoeld wat moet dat een prachtige ervaring zijn zeg.

    Heel veel plezier nog met zijn alle deze laatste week en een goede reis terug 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *